Yeni Mersin lige ısınıyor | Güney Gazetesi Mersin

Yeni Mersin lige ısınıyor

Kırımız Lacivertliler yeni sezon hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. İlk defa çift kale maç yapan oyuncular hırslı ve istekli performanslarıyla dikkat çekti

Yeni Mersin lige ısınıyor


HASAN KÜÇÜK

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Yeni Mersin İdman Yurdu’nda yeni sezon hazırlıklarını tesislerinde sürdürüyor. Bir gün tek bir gün çift antrenman yapan Kırmızı Lacivertli ekip yoğun çalışarak önümüzdeki hafta cumartesi günü Menemenspor ile oynanacak ilk maça hazır hale gelmeye çalışıyor. Antrenmanlara geçen yıldan sözleşmesi devam eden 14 futbolcunun yanında yeni transfer edilen oyuncular ve denenmek için başka takımlardan davet edilen futbolcular da katılıyor. Geçen sezon kadroda yer alan Crish David de ilk defa antrenmanda yer aldı. Sözleşmesi bittiği için daha önce antrenmanları tribünden izleyen David yönetimle görüşmesinin ardından uzun süre sonra ilk defa katıldığı antrenmanda oldukça mutlu olduğu görüldü. İlk defa çift kale maç yapan futbolculardan Aslan Gök, Barış Başdaş, İsa Güler, Furkan Güneş, Kubilay Köylü, Gökcan Gelmen ve Ömer Önder’in performansları göz doldurdu. İlk yarı çift kale maçı Kulüp Asbaşkanı Ümit Saltık ile birlikte tribünden izleyen ve yapılan hataları tek tek not alan Teknik Direktör Okan Kopan ikinci yarı oyuna müdahale ederek hata yapan oyuncaları uyardı.

 

 

“SAKİN SAKİN ACELE EDECEĞİZ”

Antrenmanı izleyen GÜNEY gazetesi muhabirine açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Okan Kopan, takımın kendi döneminde 17 antrenman yaptığını hatırlatarak “Benden önceki hocalarımız tarafından yaptırılan 7-8 antrenman var. Bizde üstüne koyduk. Oyuncularımız canla başla çalışıyorlar. Kapatmamız gereken geriye dönük 20 gün var. Bunu kısa sürede kapatmak çok mümkün değil. Bir şekilde oyuna dahil olmak için istekli ve arzulu olmak lazım. Beraber oynamak lazım. Bunu başarmaya çalışacağız. Ancak böyle geriye dönük süreleri kapatabiliriz. Sakin sakin, acele edeceğiz. Panik yaparak acele edersek hata yaparız. Tecrübeli oyuncu sayımız çok fazla. İstekliler. Farklı farklı antrenmanlar yapıyorlar. Çalışmalarımız böyle gittiği takdirde yeterli gözüküyor” dedi.

 

 

“FAYDALI OLACAK OYUNCULAR ARIYORUZ”

Kulüp yöneticilerinin transfer konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Kopan şöyle devam etti: “ Oyuncu çok ama bu takıma faydalı olacak oyuncular arıyoruz. İnşaallah istediğimiz yapacağız. Kiralık oyuncular döndü. Çalışmalara katılan henüz karar vermediğimiz oyuncular var. Bu sayı ileriki günlerde net bir şekilde kamuoyuna bildirilecek. 3-4 tane karar verdiğimiz transferimiz var. Bazı oyuncular hakkında henüz karar vermedik.”

 

 

“CRİSH DAVİD İLE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ”

Chris David ile çalışmak istediğini vurgulayan Kopan, “Düşüncemiz kendisi ile çalışma yönünde. Ancak idari bir boyutu var. Oraya benim girme şansım yok. Kendisinin anlaşması ile alakalı. Kulüp ile yapacağı kontratta ortak bir paydada buluşurlarsa… Chris burada oynamak istiyor. Başkanımızda kendisi ile çalışmak istiyor. Bizde çalışmak istiyoruz. Bu sene çok farklı dominant olan Chris kendisini hissettirmek, göstermek istiyor. Kendisini bu konuda çok çalışkan. O sorunun bir an önce çözüleceğini düşünüyorum. Ancak idari bir konu ona karar verecek başkanımız ve yönetim kurulu.

 

 

“HAZIRLIK MAÇI YAPACAK TAKIM BULAMIYORUZ”

Adana 01 FK ile pazar günü yapmak istedikleri hazırlık maçının iptal edildiğini ifade eden Kopan,”Lig başlamadan önce iki hazırlık maçı yapmak istiyoruz ama takım bulamadık” dedi.

 


  Yeni Mersin lige ısınıyor