“Esnaf sırtına bindirilen<br>yeni vergilerden şikayetçi” | Güney Gazetesi Mersin

“Esnaf sırtına bindirilen
yeni vergilerden şikayetçi”

Mersin’in ilçelerine yaptığı ziyaretlerden izlenimlerini dile getiren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Esnaflarımız sırtlarına bindirilen yeni vergilerden, özellikle de henüz satmadığı ancak enflasyon nedeniyle değeri artan ürünlere getirilen değer artışı vergisinden şikayetçiler. Sanki enflasyonun ya da alınan yanlış karaların müsebbibi esnaflarımızmış gibi” dedi.

“Esnaf sırtına bindirilen<br>yeni vergilerden şikayetçi”


İLKAY ADALIOĞLU

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. Kocamaz, “Anamur merkezde Esnaf Kefalet Kooperatifi, Esnaf Odaları Birliği ile Ticaret ve Sanayi Odasına ziyaretlerde bulunduk. Gittiğimiz yerlerde konuştuklarımız ve yapılan şikayetler Türkiye’nin hemen her yerinde konuşulanlardan pek de farklı değil. Esnaflarımız, iş insanlarımız yaşadıkları sıkıntılarını ve çözüm bekleyen sorunlarını dile getirdi” dedi.

Anamur’un Mersin’in diğer ilçelerinden biraz daha şanlı olduğunu belirten Kocamaz, bunun nedenini bölgede muz, çilek, ejder meyvesi gibi ürünlerin katma değerinin yüksek olmasına bağladı.

Kocamaz, “Bu ürünler sayesinde Anamur’da ekonomideki çark biraz daha rahat çevriliyor. Buna karşın, işçinin, memurun, emeklinin, hayvancının, kısaca dar gelirlinin durumu her yerde aynı. Esnaflarımız sırtlarına bindirilen yeni vergilerden, özellikle de henüz satmadığı ancak enflasyon nedeniyle değeri artan ürünlere getirilen değer artışı vergisinden şikayetçiler. Sanki enflasyonun ya da alınan yanlış karaların müsebbibi esnaflarımızmış gibi. Yani bu yanlış kararları alanlar ve enflasyonu azdıranlar apaçık ortada iken onlara uygulanacak herhangi bir müeyyide yok, ama cezasını ve ceremesini esnaflar çekecek. Sevsinler sizin hukuk ve adalet anlayışınızı” şeklinde konuştu.