“Festival renkli geçecek” | Güney Gazetesi Mersin

“Festival renkli geçecek”

Silifke Müzik ve Folklor Festivali’nin bu yıl daha coşkulu ve dolu dolu geçeceğini açıklayan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Festivalimize yurt içinden ve yurt dışından gelen konuklarımız, dansları ve halk oyunları gösterileriyle renk katacaklar” dedi.

“Festival renkli geçecek”


Silifke Belediyesi tarafından 1-6 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Müzik ve Folklor Festivali’ne katılmak üzere Gaziantep Halkoyunları Grubu, İstanbul Folklor Kurumu Halkoyunları Grubu, İzmir Halkoyunları Grubu, Rusya Halkoyunları Topluluğu, Makedonya Halkoyunları Topluluğu, Mut Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Bulgaristan Halkoyunları Topluluğu, Gürcistan Halkoyunları Topluluğu ve KKTC İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu gibi yurt içinden ve yurt dışından gelecek birçok grup, birbirinden değişik gösterileriyle festivale renk katacak.

Gösterilerine kortej geçişiyle başlayacak konuklar, gerek Göksu Aile Çay Bahçesindeki festival alanında gerekse farklı mahallelerde ve düzenlenen etkinliklerde sunacakları gösterilerle, farklı ülke ve şehirlerin kültür ve oyunlarını izletme imkânı sunacaklar.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, her yıl olduğu gibi bu yılda Müzik ve Folklor Festivali etkinliklerine katılacak konukların Silifkelilere farklı kültürleri görme imkânı sunacağını kaydetti.  (Haber Merkezi)