BU MERKEZDE ENGEL DEĞİL SPOR VAR | Güney Gazetesi Mersin

BU MERKEZDE ENGEL DEĞİL SPOR VAR

BU MERKEZDE ENGEL DEĞİL SPOR VAR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yer alan fitness salonu ile özel gereksinimli bireyler, sporla iç içe bir yaşam sürüyor. Haftanın 2 günü fitness salonundan faydalanan özel gereksinimli bireyler, antrenör eşliğinde ve belirli bir program dahilinde spor yapmanın tadını çıkarıyor. Büyükşehir’in, engelleri aşan Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki fitness salonundan faydalanmak isteyen bireyler, Alo 185 veya Teksin üzerinden başvuruda bulunabilir.

 

UKA: HAFTANIN 2 GÜNÜ GENÇLER VE AİLELERİ BİRLİKTE ANTRENMAN YAPIYOR”

 

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü’nde Beden Eğitimi Öğretmeni ve Fitness Antrenörü olarak görev yapan Emirhan Uka, haftanın 2 günü özel gereksinimli bireyleri fitness salonunda ağırladıklarını belirtti. Salondan 18 yaş üzeri ve en az yüzde 40 engeli olan bireylerin faydalanabileceğini aktaran Uka, “Önceden, ailelerle birlikte antrenman programı yoktu. Şu an aileleri de antrenman programına dâhil ettik. Haftanın 2 günü hem gençler, hem de refakat eden aileleri antrenman yapıyor” dedi. Salondan faydalanan bireylerde oldukça güzel gelişmeler gözlemlediklerini söyleyen Uka, “Hem sosyal olarak, hem de akranlarıyla olan iletişimde gayet başarılılar. Başvurmak isteyenler Teksin ya da Alo 185 üzerinden bizleri arayarak ve Toroslar Engelsiz Yaşam Merkezi birimine gelerek her türlü kayıt oluşturabilirler. Biz de hem telefonla, hem de mail yoluyla dönüş yapıyoruz” diye konuştu.

 

 

HEM SPOR HEM EĞLENCE BU SALONDA

 

Salondan yararlanan 24 yaşındaki Ahmet Taş; aktif olarak basketbol oynadığını, Büyükşehir’in fitness eğitimine de hem basketbola katkı sağlamak, hem de vücut geliştirmek için başvurduğunu belirtti. Bir kurumun bu tür bir hizmet vermesinin kendileri için oldukça büyük bir avantaj olduğunun altını çizen Taş, “Evde durmaktan, telefona bağlı kalmaktansa; burada spor yapıp sosyal aktivite yapmak, zaman geçirmek bizim için çok iyi. Daha önce böyle hizmetler yoktu. Biz engelli kavramını kaldırmak için uğraşıyor ve çabalıyoruz. Bu da bizim için ön ayak oluyor. Engelleri aşmaya devam edeceğimizden şüpheniz olmasın” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in özel gereksinimli bireylere yönelik hizmetlerinden oldukça memnun olduklarını da söyleyen Taş, “Başkanımız bizim için baş tacı. Zaten o bizi bu seviyeye getirdi. O olmasaydı, biz bu seviyeye mümkün değil gelemezdik” ifadelerine yer verdi. 

 

22 yaşındaki Furkan Koçak, “Isınmak için bisiklete ve koşu bandına biniyorum, ona göre hareket ediyorum. Ağırlık da çalışıyorum. Ortam güzel, memnunum” diye konuştu.

 

24 yaşındaki Fahime Ataş da spor yapmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Spor yapıyoruz, ağırlık çalışıyoruz. Aşçılık, seramik kursuna da gidiyorum. Etkinliklere katılmaya çalışıyoruz. Burada olmaktan mutluyum, memnunum. Etkinliklere katıldığımız zaman çok mutlu oluyoruz” dedi.

 

24 yaşındaki Serhat Ece ise yaklaşık 1 senedir salondan yararlandığını aktararak, “Burası benim için fizik tedavi gibi oluyor, kendimi geliştiriyorum. Burayı çok seviyorum ve memnunum” diye konuştu.

 

 

AİLELERİN YÜZÜNE, ÇOCUKLARININ MUTLULUĞU YANSIYOR

 

Oğlu Çağrı salondan faydalanan Mustafa Şimşek, oğlundaki gelişimin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Şimşek, “Çağrı’nın 1.5 yaşından bu yana hem eğitim, hem sağlık, hem de diğer ihtiyaçlarına koşturmaya çalışıyoruz, ama önümüze birçok engel çıktı. Engelli birey olmak zor, ama engelli bireyin ailesi olmak daha zor. Bunu iliklerimize kadar yaşadık, ama şu aşamada imkânlar bizi biraz rahatlatıyor” dedi. Hizmetten 2 yıldır faydalandıklarını aktaran Şimşek, “Şu an Çağrı’da çok güzel gelişmeler fark ettik. Normalde kendi imkânlarımızla bu tip şeylerden faydalanmamız çok zor, ama sağ olsunlar böyle bir imkân sağlamışlar. Çok faydasını görüyoruz. Engelliler için taş üzerine taş koyan herkesin başımızın üzerinde yeri var” ifadelerini kullandı.

5 senedir kızı Berivan’ı salona getiren Mahmut Ata ise Büyükşehir’in sadece spor değil, birçok hizmetinden faydalandıklarını söyledi. Ata, “Başta başkanımız Vahap Seçer olmak üzere, tüm personele ve hocalara teşekkür ederiz. Ben de kızım Berivan ile beraber burada spor yapıyorum. Tüm işim Berivan, başka bir işim yok” dedi. Büyükşehir’in Berivan’a büyük faydası olduğunu da vurgulayan Ata, “Büyükşehir Belediyesi güzel çalışıyor, her şeyi hallediyorlar zaten. Eğitimlerin ve etkinliklerin çok faydası oluyor. Berivan’ın yürüyüşü bile aksamıştı, ama şu anda iyi. Her dalda eğitim görüyor” dedi. (Haber Merkezi)