Büyükşehir’in yurtları için ön kayıtlar başladı | Güney Gazetesi Mersin

Büyükşehir’in yurtları için ön kayıtlar başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin merkezde yer alan erkek öğrenci yurdu ve Gülnar’da yer alan Kız Öğrenci Yurdu ile Erkek Konukevi için ön kayıtlar başladı. Ön kayıtların www.mersin.bel.tr ve Teksin üzerinden online olarak alındığı yurtlar için son başvuru tarihi 6 Eylül 2024. Öğrenciler; başvuru koşulları, online başvuru için gerekli evraklar, asıl kayıt için gerekli belgeler, adres ve iletişim bilgileri gibi detaylı bilgilere yine www.mersin.bel.tr, Teksin ve Alo 185 üzerinden ulaşabiliyor.

Büyükşehir’in yurtları için ön kayıtlar başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin merkezde Akdeniz’e bağlı İhsaniye Mahallesi’nde yer alan erkek öğrenci yurdu, yeni gelecek öğrenciler için hazır. 120 kişilik kapasiteye sahip erkek yurdunda, 3’er ve 4’er kişilik odalar var.

Gülnar’daki Mersin Üniversitesi Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi yurt ve konukevi de öğrencileri bekliyor. 68’i kız, 52’si erkek olmak üzere, toplam 120 öğrenci kapasiteli yurt; hem Gülnar’ın kırsalında yaşayan ve üniversiteye hazırlanan öğrencileri, hem de şehir dışından üniversite öğrenimi için Gülnar’a gelen gençleri ağırlıyor.

Yurtlara ön kayıtlar www.mersin.bel.tr ve Teksin uygulaması üzerinden alınırken, son başvuru tarihi ise 6 Eylül 2024. Öğrenciler başvuru koşulları, online başvuru için gerekli evraklar, asıl kayıt için gerekli belgeler, adres ve iletişim bilgileri gibi detaylı bilgilere yine www.mersin.bel.tr, Teksin ve Alo 185 üzerinden ulaşabiliyor. Diğer yurtlara ve kiralık ev fiyatlarına oranla oldukça ekonomik olan yurtlar için aylık 1860 lira fiyat belirleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, böylece hem öğrencilerin hem de ailelerin bütçesine katkıda bulunmuş oluyor.

 

SAYGI: “YURTLARIMIZDA, ÖĞRENCİLERİN İHTİYAÇ DUYACAĞI HER ŞEY MEVCUT”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Akdeniz Erkek Öğrenci Yurdu’nun Müdürü Azad Saygı, yurtlarla ilgili detaylı bilgi vererek, “Üniversiteyi kazanan yeni öğrencilerimizi ve şehrimizdeki tüm üniversite öğrencilerimizi, yurtlarımızda konuk etmek için bekliyoruz. Yurtlarımızda sabah kahvaltısı, akşam yemeği, istedikleri her an ulaşabilecekleri sıcak su ve wi-fi hizmeti var. Bunların yanı sıra öğrencilerimiz; çamaşır kurutma, ütü hizmetleri ve bunlara ek olarak kişisel çalışma alanları, toplu çalışma alanları, mescit, kütüphane, sportif faaliyet alanları gibi hizmetlerden de faydalanabiliyorlar” dedi.

Yurtların ve konukevi ücretlerinin aylık 1860 lira gibi makul bir fiyat olduğunu da sözlerine ekleyen Saygı, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, her zaman olduğu gibi bu yıl da öğrencilere olan desteğimiz devam edecek. Şehrimize yeni gelen üniversite öğrencilerine de ‘Hayırlı olsun’ diyoruz. Her daim onların yanındayız” diye konuştu.

 

ONLİNE BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER;

YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi

Öğrenci Belgesi

Anne ve Babanın Gelir Durum Belgesi

Engelli Öğrencilerde Engelli Raporu (Tam teşekküllü hastaneden alınan engelli raporu)

Şehit ve Gazi Çocuklarında Şehadet ya da Gazilik Belgesi (Haber Merkezi)