Karboğazı’nda festival coşkusu | Güney Gazetesi Mersin

Karboğazı’nda festival coşkusu

“Doğa ile Buluş, Geleceği Koru” mottosuyla düzenlenen Karboğazı Çevre Festivali büyük ilgi gördü. Festivale katılanlar çeşitli etkinliklerle doğayla buluşma fırsatı buldu.

Karboğazı’nda festival coşkusu


Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Karboğazı Çevre Festivali’nde doğaseverler bir araya geldi. Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Tarsus (CHP) İlçe Başkanı Selahattin Şahin, sivil toplum kurtuluşları, dernekler ve yüzlerce vatandaşlar katılım sağladı.

Festivalin ilk gününde çadırlar kuruldu ve akşam açık hava sineması gerçekleştirildi. İkinci günde ise katılımcılar için geniş bir etkinlik yelpazesi sunuldu. Resim atölyeleri, sıfır atık atölyeleri, doğa yürüyüşleri, Moto cross ve off road etkinlikleri, bisiklet gezileri, spor aktiviteleri, çocuk atölyeleri, gökyüzü gözlem etkinliği, survivor parkı, tohum topu atölyesi ve okçuluk atölyesi gibi birçok farklı etkinlik düzenlendi. Ayrıca, çeşitli ikramlar da sunuldu.

 

“TARSUS BELEDİYESİ OLARAK KENTİMİZİ, DOĞAMIZI HER ZAMAN KORUYACAĞIZ”

 

Tarsus Çevre Festivali’nin önemine değinerek konuşmalarına başlayan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Tarsus Belediyesi olarak kentimizi, doğamızı her zaman koruyacağız. Her zaman herkesin belediye başkanı olacağımı söylemiştim. Bugün de bunun bir örneği doğamızı korumak. Evlatlarımıza bırakacağımız bir kent olması için elimizden geleni yaptık. Bir farkındalık yaratmak istedik.” dedi.

 

“ÖNÜMÜZDEKİ YILLAR DAHA GENİŞ KALABALIKLARI BURADA AĞIRLARIZ”

 

Karboğazı’nın önemine değinerek uzun süredir ara verilen etkinliklere tekrardan başlanıldığını kaydeden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Önümüzdeki yıllar daha geniş kalabalıkları burada ağırlarız. Uzun süredir ara verdiğimiz bu etkinliklere Tarsus Belediye Başkanımız Ali Boltaç ile başlamış bulunuyoruz. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu bölge tarihe ışık tutan önemli bir bölge. Ulusal kurtuluş mücadelemizin Çukurova’daki en önemli mücadelelerin başında geliyor. Yine Tarsus Belediye Meclisimizin geçmiş günlerde aldığı bir karar var. Gülek ismi Kahraman Gülek olarak değiştirildi. Çok isabetli olmuş. Başkanımız başta olmak üzere tüm meclis üyelerimize böyle bir kararın altına imza attıkları için teşekkür ederim. Kahraman Gülek’e hayırlı olsun.” diye ifade etti. (Haber Merkezi)