Çirkinlik galip geldi, maç iptal | Güney Gazetesi Mersin

Çirkinlik galip geldi, maç iptal

Yine köy futbolu yine hakeme saldırı yine rezalet

Çirkinlik galip geldi, maç iptal


HASAN KÜÇÜK

Erdemli Köyler Arası Futbol Turnuvası çeyrek final maçında Tömükspor’a 3-1 mağlup olan Arpaçbahşişli futbolcu maçın bitmesine 4 dakika kala kararını beğenmediği orta hakeme saldırdı. Bunun üzerine maçın kalan bölümünü oynatmayan hakemler soyunma odası gitti.

Kayacı Futbol Sahası’nda oynanan Erdemli Kaymakamlığı Köyler Arası Futbol Turnuvası çeyrek final maçı Tömükspor’un 3-1 üstünlüğü ile tamamlanmak üzere iken bitime 4 dakika kala Arpaçbahşişli bir futbolcu takım arkadaşına gösterilen kırmızı karta öfkelenerek orta hakem Mustafa Halil Ay’a fiziki saldırıda bulundu. Bunun üzerine hakemler maçın kalan bölümünü oynatmayarak soyunma odasına gitti. TFF Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Mersin Şubesi saldırıya tepki gösterdi.

“SALDIRININ EN ÖNEMLİ SEBEBİ YETERSİZ YAPTIRIMLAR”

Tömük-Arpaçbahşiş Erdemli Mahalleler Arası Futbol Müsabakasında il hakemi Mustafa Halil Ay’ın Arpaçbahşiş takımı oyuncusu tarafından fiziksel saldırıya uğradığı ifade edilerek şu ifadelere yer verildi. Gelişen olaylar sonucunda bu tür seviyesizce saldırıları gerçekleştirenleri ve gerçekleşmesine vesile olan kişileri şiddetle kınayarak hakemimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türk hakemliğine olan saygınlığın giderek azalması ve hakemlerimizin tekrarlı olarak saldırıya uğramalarındaki en önemli sebebin maalesef ki yetersiz yaptırımlar olduğunu da üzülerek belirtmekteyiz. Sadece günü kurtarmaya çalışarak hakemlerimize yapılan bu saldırıların önüne geçilemeyeceğini, artık son derece radikal kararlar alınması gerektiğini anlamış bulunmaktayız.”