“Kamuda çalışan mühendislerin hakları iyileştirilmelidir” | Güney Gazetesi Mersin

“Kamuda çalışan mühendislerin hakları iyileştirilmelidir”

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İsmail Oğuz, “Kamuda çalışan mühendisler sayesinde bu ülkede hastaneler, kamu binaları, yollar, köprüler, kısacası ülkeyi kalkındıracak yatırımların plan proje ve uygulama aşamalarında hep mühendislerin emekleri var. Bu yüzden kamuda çalışan mühendislerin hakları iyileştirilmelidir” dedi.

“Kamuda çalışan mühendislerin hakları iyileştirilmelidir”


Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Yönetimi İş Yeri Temsilcisi Üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda mühendislik sorunları, kamusal sorunlar ve üye örgütlenme çalışmaları değerlendirildi. Şube Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Oğuz “Üyelerimizin sorunları ülke sorunlarımızdan ayrılamaz. Hem ülkemizin sorunlarına hem üyelerimizin sorunlarına çözüm önerileri üzerinde çalışıyoruz. Kamuda çalışan mühendislerin sahip oldukları haklar özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın da haklarının iyileştirilmesinde bir referans teşkil etmektedir. Kamuda çalışan mühendisler sayesinde bu ülkede hastaneler, kamu binaları, yollar, köprüler, kısacası ülkeyi kalkındıracak yatırımların plan proje ve uygulama aşamalarında hep mühendislerin emekleri var. Bu yüzden kamuda çalışan mühendislerin hakları iyileştirilmelidir” dedi.

Kamuda çalışan mühendislerin ekonomik ve sosyal haklar açısından oldukça ciddi kayıplar yaşadığını vurgulayan Oğuz, “Meslektaşlarımızın ekonomik koşulları, üstlendikleri sorumluluklara ve almış oldukları eğitime uymayan bir düzeye gerilemiştir.

Özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın tamamına yakını, yatırımların durması, projelerin iptal edilmesi, reel sektörün tıkanması gibi sorunlardan doğrudan etkileniyor. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının büyük çoğunluğu asgari ücrete çalıştırılmak isteniyor.

Staj sorunu nedeniyle işe girişlerde ve tecrübe süreçlerinde daha yolun başında çalışma hayatı tıkanıyor. İşsizlik, esnek çalışma, güvencesizlik, sağlıksız çalışma koşulları ve reel ücret kaybı gibi sorunlar özel sektörde çalışan tüm meslektaşlarımızı tehdit ediyor” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)