ÇBK doludizgin geliyor | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK doludizgin geliyor

ÇBK Mersin’de İspanyol Başantrenör Víctor Lapeña ve yardımcısı Santiago Pérez Beltrán göreve başladı. GÜNEY’e konuşan Lapeña rekabetçi bir kadro ile bütün kulvarlarda mücadele edeceklerini söyledi

ÇBK doludizgin geliyor


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden ÇBK Mersin’de yeni sezon hazırlıkları sürüyor. Yardımcı antrenör Santiago Pérez Beltrán’ın geçtiğimiz günlerde Mersin’e gelmesinin ardından İspanyol Başantrenör Víctor Lapeña da kente gelerek oyunculara ilk idmanını yaptırdı. İdmana Türk oyuncuların yanında İsveçli Regan Magarity de katıldı. Diğer yabancı oyuncuların ay başında katılacağı ve Turuncu Siyahlıların tam kadro olarak çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

 

“TESİS DÜŞÜNDÜĞÜMDEN DAHA GÜZEL”

Başantrenör Víctor Lapeña GÜNEY’e yaptığı açıklamada, ÇBK Mersin’e karşı oynamak için daha önce Mersin’e geldiğini fakat kenti gezme imkânı bulamadığını belirtti. Mersin’in güzel bir kent olduğunu ifade eden Lapeña ÇBK tesisleri için “mükemmel” sözcüğünü kullandı. ÇBK tesislerinin ününü daha önce duyduğunu anlatan Lapeña “Ancak buraya gelene kadar buranın ne anlama geldiğini anlayamaz, hissedemezsiniz. Şimdi bunu hissettim. Çok mutluyum. Düşündüğümden çok daha iyi güzel bir tesis” dedi.

 

“REKABETÇİ BİR TAKIM OLACAĞIZ”

Lapeña ÇBK Mersin’deki hedefleri konusunda “Bütün kulvarlarda rekabetçi bir takım olmak zorundayız. Önce çok iyi bir basketbol oynayacağız. Her şey normal olur, sakatlık olmaz ve takım benim basketbol tarzımı anlayıp herkes elinden gelenin en iyisini yapıyorsa neden dahil olduğumuz bütün kulvarlar için rekabet etmeyelim” diye konuştu.

 

“EN İYİ KADROYU KURACAĞIZ”

Sezon öncesi yapılan önemli transferler ve Fransa milli takımında da yer alan 3 oyuncunun Paris Olimpiyatlarındaki etkili mücadelesinin hatırlatılması üzerine “Onlar için çok mutluyum. Olimpiyatlarda harika oynadılar, madalya aldılar. Şimdi sadece iyi bir isminiz var. İyi isimlerin olması harika bir kadro olduğu anlamına gelmez. Bir kimya oluşturup onları yarışmaya hazırlamanız gerekiyor. Bu isimlerle şimdiye kadarki en iyi kadroyu kurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Eurolig’de rakiplerine ÇBK Mersin’in gücünü hissettirmek istediklerini vurgulayan Lapeña şunları söyledi: “Rakiplerimizi iyi analiz edeceğiz. Deplasman maçları kolay değil ancak Eurolig’de her maçı kazanmamız gerekiyor. Bu bizim hedefimiz. Eminim ki kadromla birlikte bunu başaracağız.”

 

“TARAFTARLARIMIZI MAÇLARA BEKLİYORUZ”

Mersin’de basketbola olan ilgiyi bildiğini ifade eden Lapeña sözlerini şöyle noktaladı: “Basketbol tutkumuzu onlara aktarmak ve onlarla bir bütün olmak için elimizden geleni yapacağız. Taraftarlarımızla bir bütün olmak istiyoruz. Bunun için salona gelerek bizleri desteklesinler. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyi taraftarları olmaları konusunda onlara güveniyoruz. Onlara güzel maçlar izletmek istiyoruz.”