Bir okulda daha ikili öğretime geçildi | Güney Gazetesi Mersin

Bir okulda daha ikili öğretime geçildi

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mersin Muhittin Develi Ortaokulu’nun okulların açılmasına kısa bir süre kala yıkılmasına “Şimdi, çocuklar okula başlamak üzereyken mi aklınıza geldi bu yıkım?” diyerek tepki gösterdi. Yıkılan okulun öğrencilerinin Faris Kokulu İlkokulu’nda sabahçı olarak eğitim görecek olması nedeniyle bir okulda daha ikili öğretime geçilmiş olacak.

Bir okulda daha ikili öğretime geçildi


ELVAN KONUK

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, okulların açılmasına kısa bir süre kala bir okulun yıkılmasını yaptığı paylaşımla eleştirdi. Dinçer, sosyal medya hesabından “6 Şubat deprem felaketinin üzerinden 567 gün geçti. Okulların açılmasına sadece 1 hafta kala Mersin Muhittin Develi Ortaokulu'nu yıkmaya başladılar. Bu kadar süre boyunca neredeydiniz?  Yaz tatili boyunca elinizde tüm fırsatlar varken bu işi neden o zaman yapmadınız? Şimdi, çocuklar okula başlamak üzereyken mi aklınıza geldi bu yıkım?” şeklinde paylaşım yaptı.

Öte yandan Muhittin Develi Ortaokulu’nun yıkımına geçtiğimiz eğitim öğretim yılının başında karar verildiği ve okulun öğrencilerinin Faris Kokulu İlkokulu’na sabahçı olarak taşınacağı ve tekli öğretim sistemi olan okulun ikili sisteme geçeceği öğrenildi.