“Adil yönetim istiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Adil yönetim istiyoruz”

Hatayspor yönetimi Antalyasporlu bir yöneticinin saldırısı sonrası hakemin ikinci yarı aleyhlerine karar verdiğini öne sürdü

“Adil yönetim istiyoruz”


Süper Lig’in 3. Haftasında deplasmanda Antalyaspor’a 3-2 mağlup olan Atakaş Hatayspor yönetimi hakem Atilla Karaoğlan’ın aleyhlerine karar vermesinin nedeninin ilk yarı sonrası Antalyasporlu bir yöneticinin saldırısına uğramasından kaynaklandığını öne sürerek yaşanan üzücü olayın maçın seyrini değiştirdiği ifade edildi.

Atakaş Hatayspor yönetimi tarafından yapılan açıklamada Süper Lig’in 3. Haftasında Antalyaspor maçına damga vuran hakem kararlarının sürekli gözden geçirdikleri belirtildi.

Aleyhlerine verilen tüm kararların tek sebebinin, maçın hakemi Atilla Karaoğlan’ın ilk yarı bitiş düdüğü ile Antalyaspor yöneticilerinden birinin saldırısına uğramasından kaynaklı olduğu öne sürülerek şu ifadelere yer verildi: “Yayıncı kuruluşun ligin kalitesini düşürmemek için yayınlamadığı görüntüler incelendiğinde ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır. Maçın hakeminin, can güvenliğini sağlamak amacıyla bu kararları verdiği aşikardır ve yaşanan bu üzücü olay sonrası maçın seyri tamamen değişmiştir. Adil yönetim ve futbolun ruhuna uygun kararlar, tüm takımlar için geçerli olmalıdır. Atakaş Hatayspor olarak maçın yalnızca sahada kazanılmasından yanayız.

Ligin başlarında TFF yönetimine yapılan ziyarette tarafımıza verilen “adil yönetim” sözlerinin yerine getirileceğine inancımız tamdır. En önemli görevi şehrine moral vermek olan takımımız kendi imkanlarıyla mücadele ederek lige başlamış ve hala yeterli desteği alamamıştır.

Şehrimizin geçtiği zorlu süreçlerin içinde umudu temsil etmekteyiz. Zor şartlar altında bile, Hatay’ın ve Hatayspor’un mücadelesini sürdürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak, futbol sahasında yaşanan haksızlıklar, sadece kulübümüzü değil, bu zor günlerde desteklerini esirgemeyen Hatay halkını da derinden yaralamaktadır. Antalyaspor maçında hakeme yapılan saldırıyı kınıyor, sorumluların bir an önce adalete hesap vermesini istiyoruz.” (Haber Merkezi)