Milletvekili Başarır’dan erken seçim sözü | Güney Gazetesi Mersin

Milletvekili Başarır’dan erken seçim sözü

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Büyük Taarruz’un 102. yılında bir söz veriyoruz buradan; erken seçim olacak. Çankaya’da CHP’nin cumhurbaşkanı oturacak, söz veriyorum. Ülkemizi aydınlığa götüreceğiz. Ezilen yoksulları, çiftçileri, gençleri tekrar mutlu edeceğiz. Bunu hep beraber yapacağız” dedi.

Milletvekili Başarır’dan erken seçim sözü


ELVAN KONUK

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümü kapsamında Afyonkarahisar’daki etkinliklere katıldı. Başarır, “Atamız ne demişti; ‘Büyük zaferleri büyük milletler kazanır’. Ben burada 102 yıl önce Afyonkarahisar'da kurtuluş mücadelesini sonlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz, gazilerimiz, silah arkadaşları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin elde ettiği başarıyı hatırlatan Başarır, erken seçim sözü verdi. Türkiye’yi aydınlığa götüreceklerini vurgulayan Başarır, “Biz ülkemizi seviyoruz, yurttaşlarımızı seviyoruz. Afyonkarahisar’da, Dinar’da, Mersin’de, Ankara’da 31 Mart’ta sandık kapandıktan sonra herkes bizim oldu. Oy veren de oy vermeyen de bizim oldu. Biz hiçbir yurttaşımızı ayırmadık. Ama işimiz bitmedi. Büyük Taarruz’un 102. Yılında bir söz veriyoruz buradan; erken bir seçim olacak. Çankaya’da CHP’nin cumhurbaşkanı oturacak, söz veriyorum.

Ülkemizi aydınlığa götüreceğiz. Ezilen yoksulları, çiftçileri, gençleri tekrar mutlu edeceğiz. Bunu hep beraber yapacağız. Kavga ederek değil, dövüşerek değil, hakaret ederek değil biz yapacaklarımızı anlatacağız. Zor günler geçiriyoruz, endişe duyuyorsunuz, üzgünsünüz ama umutsuzluğa yer yok. Çünkü 102 yıl önce umutlar buradan yeşerdi, bugün de buradan, bu topraklardan söz veriyorum, kurtuluşun yaşandığı mücadelenin verildiği bu topraklardan söz veriyorum. Buradan başlayacağız yürüyüşe, iktidar yakındır, güzel günler yakındır, her şey çok güzel olacak” şeklinde konuştu.


  Milletvekili Başarır’dan erken seçim sözü