Akdeniz’de süs bitkileri kursu | Güney Gazetesi Mersin

Akdeniz’de süs bitkileri kursu

Akdeniz Belediyesi tarafından; 18-29 yaş aralığındaki kadınlara yönelik düzenlenecek olan “Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Eğitimleri” başlıyor.

Akdeniz’de süs bitkileri kursu


Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi binasında verilecek olan kurs ve eğitimlerde, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nden gelecek mühendisler tarafından 16 Eylül-27 Eylül 2024 tarihleri arasında hafta içi yarım gün şeklinde teorik eğitimler de verilecek.

 

MODERN SERALARDA UYGULAMALI EĞİTİM VERİLECEK

 

Teorik eğitimlerini tamamlayan kadınlar, 30 Eylül 2024 tarihi itibariyle Akdeniz Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde bulunan modern serada uygulamalı eğitim de alacak. Kadınların, eğitimin uygulama aşamasında ürettikleri çiçeklerin satışları da Akdeniz Belediyesi aracılığı ile yapılacak olup; kursiyer kadınlar, yetiştirdikleri çiçeklerden gelir elde etme imkânı bulacak.

 

SON BAŞVURU TARİHİ 6 EYLÜL

 

Eğitimlerde ve üretimde kullanılacak tüm malzemeler de yine Akdeniz Belediyesi tarafından karşılanacak. Eğitimler hafta içi her gün olacak ve uygulamalı eğitimler en az 6 ay sürecek. Süs bitkileri yetiştiriciliği kursuna son başvuru tarihi ise 6 Eylül 2024. Sis bitkileri yetiştiriciliği kursuna başvurmak ve eğitimler hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler, (0552 769 0801) numaralı telefonu da arayabilir. (Haber Merkezi)