‘Mersin 33 Kart’ artık Mezitli Koop minibüslerinde de geçerli | Güney Gazetesi Mersin

‘Mersin 33 Kart’ artık Mezitli Koop minibüslerinde de geçerli

Mersin Büyükşehir Belediyesi, iştiraklerinden biri olan İmar İnşaat A.Ş. bünyesinde devam ettirdiği ‘Mersin 33 Kart’ uygulamasını tüm kentte yaygınlaştırmayı hedefliyor.

‘Mersin 33 Kart’ artık Mezitli Koop minibüslerinde de geçerli


Daha önce Mersin Özel Halk Otobüsü, Çevre Yolu ve Tarsus Özel Halk Otobüsü Kooperatifleri’ne bağlı minibüslerde ve Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçları ile halk otobüslerinde kullanılmasına imkân tanınan Mersin 33 Kart, şimdi de Mezitli Kooperatifi’ne bağlı minibüslerde geçerli olmaya başladı. Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan uygulamada, Mersin 33 Kart’ın yanı sıra banka kredi kartlarının kullanılmasına da imkân tanınıyor. Vatandaşların para ile temasını ortadan kaldıran uygulama, şoförlerin çevre ve yol kontrolünün de artmasına fayda sağlıyor.

 

ÖZGÜR: “MERSİNLİLER TEK BİR KARTLA, BÜTÜN ULAŞIM ARAÇLARINI KULLANABİLECEKLER”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Emir Can Özgür; belediyenin toplu taşıma araçlarında, halk otobüslerinde ve 3 kooperatifte kullanılan Mersin 33 Kart uygulamasının, Mezitli Koop’taki 106 araca da entegre edildiğini belirterek, “Vatandaşlar bu kartları kullanarak; 25 lira olan sivil biniş ücretini 22,5 lira, 15 lira olan öğrenci ücretini de 11 lira olarak ödeyecekler” dedi.

Önümüzdeki 1 yıl içinde Mersin’deki tüm kooperatifleri bu sisteme entegre etmeyi hedeflediklerini de aktaran Özgür, “Entegrasyon tamamlandıktan sonra, kartın diğer ödeme avantajları da sisteme dahil olacak. Hem daha uygun fiyata binişler sağlanacak, hem de para güvenliği sağlanmış olacak. Mersinliler tek kartla şehrin bütün ulaşım araçlarını kullanabilecekler. Yine aynı kartla, Büyükşehir Belediyemizin ve iştiraklerinin birçok ödemelerini bu kartla yapabilecekler. Yani her şeyi tek bir kartta toplamayı hedefliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)