Yenice Barış ve Kültür Festivali başlıyor | Güney Gazetesi Mersin

Yenice Barış ve Kültür Festivali başlıyor

Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 20. Yenice Barış ve Kültür Festivali başlıyor. 30- 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde 3 gün boyunca düzenlenecek etkinlikte, fener alayından sinema gösterimine, panellerden konserlere kadar birçok etkinlik yer alacak.Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 20. Yenice Barış ve Kültür Festivali başlıyor. 30- 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde 3 gün boyunca düzenlenecek etkinlikte, fener alayından sinema gösterimine, panellerden konserlere kadar birçok etkinlik yer alacak.

Yenice Barış ve Kültür Festivali başlıyor


30 Ağustos Cuma günü, festival “Zafer Yürüyüşü ve Fener Alayı” ile başlıyor. Saat 19.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak olan yürüyüş, Yenice Sıdkı Baba Cemevi önünde sona erecek. Yürüyüş sonrası saat 21.00’de, katılımcılar Türk sinemasının önemli eserlerinden birinin gösterileceği Beynelmilel film gösterimine katılabilecek.

Festivalin ikinci günü müzikle renklenecek. Saat 19.00’da başlayacak olan Cengiz Sağlam konseri ile başlayan akşam, saat 20.30’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası’nın sahne alacağı konserle devam edecek. Yenice Sıdkı Baba Cemevi önünde gerçekleşecek olan bu etkinlikler, katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

1 Eylül Pazar günü saat 15.00’te Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda başlayacak olan etkinliklerde, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Barış Güvercinlerinin Uçurulması gerçekleştirilecek. Ardından İnönü-Churchill Barış Parkı’na yapılacak Barış Yürüyüşü ile sembolik olarak Barış Vagonu ziyaret edilecek.

Saat 16.00’da başlayacak Barış Paneli ise barışın toplumsal boyutları üzerine derinlemesine bir tartışma sunacak. Panelde Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, Gazeteciler Yaşar Öztürk ve Çetin Yiğenoğlu gibi isimler konuşmacı olarak yer alacak.

Festivalin akşam bölümü ise müzik ve kültürel etkinliklerle dolu. Saat 19.30’da Silver Kesici Konseri, ardından saat 20.30’da Yenice Sıdkı Baba Cemevi’nde yapılacak Semah Hizmeti ve finalde saat 21.00’de sahne alacak olan İlkay Akkaya Konseri ile festival son bulacak. Ayrıca belediye tarafından düzenlenecek olan etkinlikler için belirlenen saatlerde Eski Adliye önünden otobüs kaldırılacak. (Haber Merkezi)