Silifkeli üreticiye yol desteği | Güney Gazetesi Mersin

Silifkeli üreticiye yol desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler kent genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürürken, vatandaşların ulaşımda yaşadığı sıkıntıları da ortadan kaldırıyor.

Silifkeli üreticiye yol desteği


Yol standartlarını iyileştirerek, özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara güvenli bir şekilde ulaşım imkanı sunmak amacıyla çalışmalarına devam eden ekipler, Silifke ilçesine bağlı Çatak-Karacaoğlan Mahallesi arasındaki 5 bin 400 metre uzunluğundaki yolda çift kat sathi kaplama imalatı yaptı. İncir, erik ve zeytin üretiminin de yapıldığı tarım bölgesinde yapılan çalışma, çiftçilerin ulaşımı için önem taşıyor. Mara yolundan Mut’a bağlanan yoldaki asfalt çalışması, ekipler tarafından kısa sürede tamamlandı.

Ekipler kısa sürede ilçenin bir diğer çalışma noktası olan Uzuncaburç-Yeniçıktı Mahallesi’nde de 2 bin 700 metre uzunluğundaki yolda sathi asfalt kaplama çalışması gerçekleştirdi. 2024 yılı plan ve programı dâhilinde asfalt kaplama çalışmalarına devam eden ekipler, kırsal mahalle yollarında çalışmalarını yoğun bir şekilde yürütüyor.

 

“BU YOL VATANDAŞLARIN SÜREKLİ KULLANDIKLARI BİR GÜZERGAH OLDUĞU İÇİN ÖNEMLİYDİ”

 

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’nde görev yapan sathi kaplama formeni Mustafa Demirtaş, çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Bozuk olan yolda gerekli yamalar, banket bakımları ve temizlikleri yapıldı. Program dahilinde çift kat sathi kaplama asfaltını döküyoruz. Yolumuz, Mut Kırobası yolundan başlayıp, 5 bin 400 metre uzunluğundaki Çatak, Sarıkavak, Dere, Karacaoğlan köylerini birbirine bağlıyor. Bu yol vatandaşların sürekli kullandıkları bir güzergah olduğu için önemliydi. Çiftçiler Mersin’e bu bölgeden geçiyorlar. Bu taraftan ulaşım daha kolay. Şimdi yol yapıldı, vatandaşlar daha memnun. Çiftçiler de ürünlerini daha iyi taşıyabildikleri için çok memnunlar” dedi.

 

 “YOLUMUZ SİLİFKE’DEN BAŞLAYARAK GÜLNAR, MUT, KARAMAN VE KONYA’YA KADAR ULAŞIYOR”

 

Silifke ilçesine bağlı Çatak Mahalle Muhtarı Hamit Yazar, “Bu yolumuz Silifke’den başlayarak Gülnar, Mut, Karaman ve Konya’ya kadar ulaşıyor. Çoğunlukla Karacaoğlan ve Çataklı halkı olmak üzere, vatandaşların kullandığı kestirme bir yoldur. Bu yoldan tarımsal üretimde kullanılan her türlü araç gelir geçer” diye konuştu.

 

ÜRETİCİLER, YAPILAN YOL ÇALIŞMALARINDAN OLDUKÇA MEMNUN

 

Bölgede çiftçilik yapan Tevfik Yılmaz, Büyükşehir’in yol yenileme çalışmalarından çok memnun olduğunu belirterek, “Bu yol çukurlaşmış ve asfalt kalmamıştı, ama Büyükşehir Belediyesi yolumuzu tamamladı. Şarampoller yapıldı. Kışın sıkıntı oluyordu, yazın çok toz oluyordu, ama şimdi güzelleşiyor” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi kapsamında küçükbaş hayvan desteği de aldığını söyleyen Yılmaz, “Vahap Başkanımız; hayvan desteği olsun, su desteği olsun, yol desteği olsun her şeyi yapıyor” ifadelerine yer verdi.

Yolu çok sık kullandıklarını anlatan üreticilerden Nadire Levent, “Bizim burada bağımız, bahçemiz var. Bu yolu günde 5 kere kullanıyoruz. İşçi götürüp getiriyoruz. Şimdi Büyükşehir Belediyemizin sayesinde yollarımız güzelleşti, asfaltlarımız döküldü, rahat oldu. Eskiden böyle değildi. Araçlar sallanıyor, ürünlerimiz dökülüyordu. Şimdi Allah’ın izniyle rahat gidip geleceğiz. Büyükşehir sayesinde, bütün yollarımız yapılıyor” diye konuştu.

Yolun yeni halinin çok güzel olduğunu söyleyen çiftçilerden Halil Koçakoğlu, “Kamyon, traktör, otobüs, motosiklet hepsi için yolumuz çok güzel. Tertemiz döküldü asfaltımız. Herkesin eline sağlık” dedi.

Üreticilerden Zeki Fakir duygularını, “Yol önce çok berbattı. Yoldan geçmek eziyetti. Kışın yollar dondan dolayı dökülüyordu, ama şimdi çok güzel” şeklinde dile getirirken, bir diğer üretici Arif Mutlu da, “Yolumuz şu anda bakımlı, güzel ve geniş oldu. Genişlemesi ve asfaltlanması iyi oldu”  diye konuştu. (Haber Merkezi)