TransAnatolia Mersin’den start alacak | Güney Gazetesi Mersin

TransAnatolia Mersin’den start alacak

TransAnatolia Mersin’den start alacak


Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı izni ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu desteğiyle düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid, 31 Ağustos’ta Mersin’den start alacak.

Uluslararası Rally Raid yarışı TransAnatolia 14. yılında, 31 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında Mersin’den başlayıp, Van’da sona erecek. Yarışmaçıların, Karaman, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis il sınırlarından geçeceği yarış 7 Eylül’de Van’da sona erecek.

Seremonik start 31 Ağustos Cumartesi Günü saat 19.30’da Özgecan Aslan Barış Meydanı’’nda gerçekleştirilecek.

2 BİN 200 KM’LİK PARKUR

2 bin 200 km’lik TransAnatolia parkurlarında bu yıl, Türk katılımcıların yanısıra İtalya, İsviçre, Romanya, Andorra, Fransa, Hollanda, Almanya, İspanya, Japonya ve İngiltere’den yarışçılar kıyasıya mücadele edecek.

TransAnatolia’da bu yıl 93 yarışmacı mücadele edecek. Yarışmacıların arasında geçen yıl da TransAnaotlia’da dereceye giren Pol Tarres Roca ve Alessandro Botturi bu yıl da yarışta yerini alacak.  Motorsporları dünyasının önemli fabrika takımlarından Yamaha, Sherco ve Ducati takımları TransAnatolia 2024’te yerini alırken, bu yıl SSV kategorisinde Japonya ve İngiltere'den de katılım var.

TransAnatolia’da Motosiklet, 4x4 Otomobil, SSV, Quad ve Kamyonlar için rally ve raid olmak üzere iki ayrı kategoride yarışıyor. Rally’de yarışmacılar zamana karşı yarışırken, raid kategorisinde ise katılımcılar navigasyonla mücadale ediyor. (Haber Merkezi)