BAL’da yollar ırak | Güney Gazetesi Mersin

BAL’da yollar ırak

Mersin’in 4 takımla temsil edileceği Bölgesel Amatör Lig 6. Grup ekiplerinin uzak illerden oluşturulması maddi olarak zor durumda olan kulüpleri kara kara düşündürüyor

BAL’da yollar ırak


HASAN KÜÇÜK

Mersin’i Homurlu 1951, Anamur Belediyespor, Mezitli 33 FK ve Tarsus İdman Yurdu’nun temsil edeceği Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) grup kuraları geçtiğimiz günlerde çekilmişti. 6. Grupta yer alan Mersin ekiplerinin rakipleri, Eskişehirspor, Eskişehir 2 Eylülspor, Antalya ekipleri Manavgat Belediyespor, Kumluca Belediyespor, Kaş Kınıkspor, Konya ekipleri Akşehirspor, Füzul Ömeranlıspor, Ereğlispor ile Isparta Keçiborlu Belediyespor ve Aksaray Osmanlı 1453 spor olmuştu. 6. Grupta mücadele edecek takımların uzak illerden oluşması maddi olarak zor durumda olan kulüpleri kara kara düşündürüyor.

 

KAVALCI: UZUN MESAFE TAKIMLARI ZOR DURUMA SOKACAK

Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, Bu sene mücadele edecekleri BAL 6. Grup’un geçen sene mücadele ettikleri 3. Lig gibi olduğunu ifade ederek “Biz geçen senede aynı şekilde deplasman maçları için uzun mesafelere gidiyorduk. Grubumuzda İskenderun, Hatay, Adana, Niğde takımları olur diye bekliyorduk. Ama bir baktık ki Konya, Aksaray, Antalya, Eskişehir, Isparta takımları çıktı. Masraflarımız 3. Ligdeki gibi olacak. Geçen yıl çok büyük sıkıntılar çektik ve BAL’a düştük. Bu sene daha takım kurmadık. Deplasman maçlarına gidiş gelişlerde sıkıntı yaşarız. Umudumuz yok ama yarının sahibi Allah. Bir yerden belki bir şeyler çıkar. Birileri destek olur diyoruz. Belki biri vicdana gelir TİY kurtulsun der. Antalyaspor ikinci başkanı olan Tarsuslu hemşerimiz Deniz Ali Yeşil destekten vazgeçti. Bu kadar uzun mesafe sadece bizim grupta var” diye konuştu.

 

DALGIÇ: MADDİ OLARAK ETKİLENECEĞİZ

Homurlu 1951 Spor Kulüp Başkanı Murat Dalgıç ise bu sene mesafenin uzak olması nedeniyle ister istemez sıkıntı yaşayacaklarını söyledi. Kaş Kınıkspor’a olan mesafelerinin 800, iki takımı bulunan Eskişehir ile mesafenin 700 kilometreye yakın olduğunu anlatan Dalgıç, “Geçen sene de 600 kilometre uzaklıktaki Akşehir’e gitmiştik. Bu sene grup Akdeniz’e kaydı. 2 defa Eskişehir’e gideceğiz. En uzak mesafe olan Kaş da dâhil Antalya ile 3 defa maça gideceğiz. Görüştüğümüz kamu kurumları ve iş insanlarından destek alacağız. Konya’da 3, Isparta ve Aksaray’da birer maçımız var. Binlerce kilometre yol yapacağız. Buda ister istemez bizi maddi olarak etkileyecek. Daha yakın illerden bizim bölge oluşabilirdi ancak TFF böyle uygun görmüş. Bu yıl böyle devam edecek değiştirmek imkansız. Önümüzdeki yıllarda bunların dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.

 

“MERSİN’İN GENÇLERİ BU FIRSATI DEĞERLENDİRMELİ”

Bu durumun maddi olarak zorlansalar bile köylerinin tanıtımı ve Mersin’in gençleri için iyi bir fırsat olabileceğini vurgulayan Dalgıç, “Mersin’in gençler Eskişehir’e Kumluca’ya, Manavgat’a Kaş’a, Isparta’ya karşı oynayacak. Biz il dışından oyuncu almıyoruz. İnşallah Mersin’in gençleri bu iyi oynayıp bu fırsatı iyi değerlendirirler” şeklinde konuştu.