Mersin’de ince hesaplar | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de ince hesaplar

Kırmızı Lacivertliler sezonun ilk haftasında karşılaşacağı Menemen FK maçında galibiyete şartlandı

Mersin’de ince hesaplar


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Yeni Mersin İdman Yurdu cumartesi günü İzmir ekibi Menemen FK ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Yeni Mersin İdman Yurdu tesislerinde gerçekleştirilen ve 1 saat 20 dakika süren idmanda oyuncular ısınma ve düz koşunun ardından çabukluk ve kuvvet ile 5’e 2 pas çalışması gerçekleştirdi. Kulüp Başkanı Metin Saltık ve yöneticilerinde izlediği antrenmanda futbolcuların neşeli olduğu görüldü.

Teknik Direktör Okan Kopan GÜNEY’e yaptığı açıklamada şu ana kadar takımı ile birlikte 20 antrenman yaptıklarını söyledi. Tüm hızıyla devam eden antrenmanları bu hafta maç haftası olduğu için teke düşürdüklerini anlatan Kopan, “Cumartesi günü ilk maça çıkacağız. Bunun için antrenmanları dinlenmelerle doğru orantılı yapıyoruz. Oyuncularımız canla başla mücadele ediyorlar. Antrenman devamlılıkları ve konsantrasyonları çok iyi. Bunu maça yansıtmak istiyoruz. Olayın bilincindeyiz. Geç ve eksik başlamamız ve belirsizlikler artık bahana değil. Bunların arkasına sığınmadan cumartesi Menemen FK maçından elimizden geleni sonuna kadar yapacağız” dedi.

 

 

“RAKİBİMİZİN DEZAVANTAJLARINDAN FAYDALANACAĞIZ”

Menemen FK’nın Somaspor’un teknik direktörü Burhanettin Basatemür ile anlaştığını hatırlatan Kopan şunları söyledi: “Rakibimiz sezon öncesi çok fazla genç oyuncu transferi yaptı. Dinamik, tempolu bir takım. Hazırlık maçlarında çok dominant oynamışlar. İyi skorlar almışlar. Geniş bir kadroları var. Genç birtakım olmalarının yanında tecrübeli oyunculara sahipler. Bunun avantajları ve dezavantajları var. Dezavantajlarından faydalanacağız. Genç takım olmaları hata yapmalarını da beraberinde getirecek. Yaptığımız taktik çalışmaları ile tempolu oyunlarının önünün kesmek istiyoruz. 2-3 günümüz var. Rakibimize göre çalışıyoruz. Planımız tutarsa insanların erken olup bizden beklemediği bizim ise gayet doğal gördüğümüz bir sonuç ile dönebiliriz.”

 

 

“3-4 OYUNCU DAHA ALMAK İSTİYORUZ”

Kopan transferi gerçekleştirilen oyuncularla ilgili imza töreni gerçekleştirildiğini ifade ederek şunları söyledi: “İsimleri belli olan bazı oyuncuları transfer etmek için görüşme halindeyiz. 3-4 oyuncu daha almayı düşünüyoruz. Başkanlarımız geleceğe dönük kadro imarını yaparken eksik bölgeleri kendilerine ilettik. Piyasanın durumun ile geriden gelmek ve geç kalmak transferde işi zorlaştırıyor. Ama sağ olsunlar çabaları çok güzel. Takdire şayan.”