DSİ suyu kesti, kaplumbağalar susuz kaldı! | Güney Gazetesi Mersin

DSİ suyu kesti, kaplumbağalar susuz kaldı!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Anamur Mamure Kalesi girişindeki hendeklerde su seviyesinin azalması nedeniyle burada bulunan kaplumbağaların yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, Devlet Su İşleri’nin kale altında oluşan göletlere derhal su vermesi gerektiğini söyledi.

DSİ suyu kesti, kaplumbağalar susuz kaldı!


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mamure Kalesi girişindeki hendekte yaşayan ve ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken su kaplumbağalarının suyun azalması nedeniyle ölüm kalım mücadelesi verdiğini belirterek, Devlet Su İşleri’ne (DSİ) çağrıda bulundu.

 

DSİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ

 

Su kaplumbağaların suyun azalması nedeniyle ölüm kalım mücadelesi verdiğine dikkati çeken, “DSİ kanalından akan su nedeniyle, Mamura Kalesi’nin alt kısmında bir gölet oluşmuş durumda. Bu gölette yüzlerce kaplumbağa var. Burada bulunan vatandaşımızın beyanına göre; bunların en az 5 ayrı çeşit olduğu söyleniyor. Şu anda gördüğünüz gibi suyun kenarı balçığa dönmüş durumda. Su çok kirli! Çünkü DSİ'den gelen akıntı kesilmiş. Kaplumbağalar bataklıkta yaşam mücadelesi veriyor. DSİ'nin bir an önce buraya yeniden su vererek bu kaplumbağaları balçığa, yokluğa, oksijensizliğe mahkûm etmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

TUVALET BİLE YOK!

 

Her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Mamure Kalesi’nde incelemelerde bulunan Ekmen, kale ve etrafının bakımsız durumunu eleştirdi. Çevredeki esnafların ve ziyarete gelen vatandaşların duruma tepkili olduğunu söyleyen Ekmen, Mamure Kalesi'nde vatandaşlarının gidebileceği bir tuvalet olmadığını da kaydetti. (Haber Merkezi)