Müze Kartı olmayana avro tarifesi | Güney Gazetesi Mersin

Müze Kartı olmayana avro tarifesi

Mersin’de müze ve ören yerlerine girişlerin avro olarak alınmasına tepkiler sürüyor. Oysa Müze Kart uygulaması ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 60 liraya bir yıl boyunca müze ve ören yerlerine girebiliyor ve avro tarifesine tabi olmuyor.

Müze Kartı olmayana avro tarifesi


ELVAN KONUK


Geçtiğimiz ay Oyuncu Mustafa Üstündağ, Cennet-Cehennem obruklarına giriş ücretinin avro olarak alınmasına ‘Mersin'in avro bölgesine bağlandığını bilmiyordum’ diyerek tepki gösterdi.

Müze ve ören yerlerine girişlerde Avro ile ödeme yapılmasına bir tepki de DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen’den geldi.

Sosyal medya hesabından Mamure Kalesi’ne yaptığı geziyi paylaşan DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, “Türk vatandaşı olup da müze kartınız yoksa Mamure kalesine girmek için 3 avro (veya günlük kur karşılığı) ücret ödemek zorundasınız. Nasıl bir iştir bu?” diyerek Kültür Turizm Bakanlığını gönderisine etiketledi.

Avroyla ödemeler ile ilgili tartışmalar sürerken bu uygulamanın yalnızca Mersin’de değil tüm ülkede geçerli olduğu Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin paylaştığı (TÜRSAB) ‘Müze ve ören yerleri giriş ücretleri’ listesinden görülüyor.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için akıllı telefonlara indirilebilen Mobil Müze Kart uygulamasıyla bir kereye mahsus 60 lira ödenerek 1 yıl boyunca müze ve ören yerlerine giriş imkânı tanınıyor. Bu uygulamada yalnızca tek bir şart bulunuyor; 1 yıl içinde daha önce 2 kez ziyaret edilen yere 3’üncü kez girilemiyor.

 

 

Mersin’de Müze Kart’la girilebilen, kart olmaması halinde avro ile ödeme alınan yerler

Cennet-Cehennem Obrukları ve Astım Mağarası 12 Avro

Mersin Müzesi 4 Avro

Kız Kalesi 3 Avro

Kanlı Divane Örenyeri 3 Avro

Gözne Kalesi 3 Avro

Anamorium Örenyeri  3 Avro

Mamure Kalesi3 Avro

Silifke Müzesi 3 Avro

Narlıkuyu Mozaik Müzesi 3 Avro

Uzuncaburç Örenyeri  3 Avro

Tarsus Müzesi 3 Avro

St. Paul Anıt Müzesi 3 Avro

St. Paul Kuyusu 3 Avro

 

 Ücretsiz olan yerler

Mersin Atatürk Evi Müzesi

Anamur Müzesi

Silifke Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi

Ayatekla Örenyeri

Alahan Manastırı