Çocuk gelişim merkezleri<br>eğitim dönemine hazır | Güney Gazetesi Mersin

Çocuk gelişim merkezleri
eğitim dönemine hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri’nde, 9 Eylül’de başlayacak eğitim ve öğretim dönemi öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı. Çocukların kaliteli bir şekilde hizmet aldıkları Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri, yüzlerce annenin istihdamda yer alabilmelerine de olanak sağlıyor. Kent genelinde 7 noktada hizmet veren Çocuk Gelişim Merkezleri’nin sayısının artması ve daha fazla çocuğa hizmet verebilmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ise devam ediyor.

Çocuk gelişim merkezleri<br>eğitim dönemine hazır


Tarsus’un yeni gelişim bölgesi olan Atatürk Mahallesi’nde geçtiğimiz aylarda açılan 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’nin yanı sıra; Adile Teyze, Münir Özkul, Tarsus Begonvil, Halkkent Çocuk Gelişim Merkezleri ile Tarsus Yenice Yaşar Bayboğan ve Gülnar Çocuk Atölyesi’nden bugüne kadar binin üzerinde çocuk faydalandı.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Çocuk Gelişim Merkezlerinde uzman eğitmen kadrosu yer alırken, sosyal aktivitelerle çocukların yaşama en iyi şekilde hazırlanmalarına da olanak sağlanıyor.

 

TANIŞIK: “SON 4 YIL İÇİNDE YAKLAŞIK BİN ÖĞRENCİYE HİZMET VERDİK”

 

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesindeki Çocuk Gelişim Merkezleri Koordinatörü Özlem Tanışık, tüm Çocuk Gelişim Merkezlerinde 9 Eylül’de başlayacak eğitim ve öğretim dönemi öncesi hazırlıkların tamamlandığını söyleyerek, “Biz 12 ay boyunca aktif hizmet veriyoruz. Bununla birlikte yaz okulumuz, yaz okuluna başlangıç ve kış okuluna başlangıç etkinliklerimiz sürüyor. Bunlarla ilgili konseptlerimiz oluyor. Bu süreç kapsamında 9 Eylül’de başlayacak eğitim-öğretim süreciyle birlikte, eş zamanlı olarak tüm Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim-öğretim sürecine başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Son 4 yılda yaklaşık bin öğrenciye hizmet verdiklerini ve çocukların gelişim alanlarını takip ettiklerini kaydeden Tanışık, “Onların gelişim özelliklerini destekleyici aktivitelerde bulunmakla birlikte, ebeveynlerine de danışmanlık hizmetleri verdik. Şu an aktif olan 7 adet Çocuk Gelişim Merkezimizin yanı sıra; Tömük Çocuk Gelişim Merkezimiz de Eylül dönemiyle aktif hale gelecek. Proje aşamasında olan ve bu sene teslim edilmesini beklediğimiz Yusuf Kılıç, Kurdali ve Silifke Çocuk Gelişim Merkezleriyle de, yeni dönemde daha fazla çocuk ve ebeveyne ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Çocuk Gelişim Merkezilerinde, 2020 ile 2024 yılları arasında verilen hizmetle, 420 annenin istihdam süreçlerinin de desteklendiğine vurgu yapan Tanışık, “Çocuk Gelişim Merkezlerinde son 4 yıl içinde yaklaşık bin çocuğa hizmet verirken, 420 kadının da istihdam sürecini destekledik. Çocuklarını Çocuk Gelişim Merkezlerimize gönül rahatlığı içinde bırakan anneler, işlerine de kafaları rahat bir şekilde gidebildiler” dedi. (Haber Merkezi)