Esenler İlkokulu’nda yenileme çalışması | Güney Gazetesi Mersin

Esenler İlkokulu’nda yenileme çalışması

Tarsus Belediyesi, uzun yıllardır bakımı yapılmayan Esenler İlkokulu’nda kapsamlı bir tadilat çalışması başlattı. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen bu yenileme çalışması, Esenler Mahallesi’ndeki köy okulunun daha modern ve güvenli bir eğitim ortamına kavuşmasını amaçlıyor.

Esenler İlkokulu’nda yenileme çalışması


Tarsus Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve kırsal bölgelerdeki okulların modern standartlara ulaşmasını hedefleyen çalışmalarıyla, öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim almasını sağlamayı hedefliyor. Toplamda 70 öğrencisi bulunan Esenler İlkokulu'nda, Tarsus Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bir haftadır çalışmalarını sürdürüyor. İlk olarak, yıkılmış olan çevre duvarının tadilatı gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda, okulun lavaboları da yenilenerek hijyenik ve kullanışlı bir hale getirilecek.

 

“BURADA YIKILMIŞ OLAN DÜZENİ AYAĞI KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Tarsus Belediyesi sayesinde uzun yıllardır yapılmayan okulun yenilendiğini söyleyen Esenler Mahalle Muhtarı Selim Kaya, “15 yıldır köyümüzün okuluna hiçbir şekilde bakım yapılmıyordu. Sağ olsun Ali Başkanımızdan rica ettik, o da bizi kırmadı ve ekiplerini gönderdi. Yaklaşık 1 haftadır çalışılıyor. Şu an okulumuzun mevcutta 70 öğrencisi var. Burada yıkılmış olan düzeni ayağı kaldırmaya çalışıyoruz. Ali Başkanımıza mahallem ve kendim adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. (Haber Merkezi)


  Esenler İlkokulu’nda yenileme çalışması