Mersinli yüzücüler kürsüye kulaç attı | Güney Gazetesi Mersin

Mersinli yüzücüler kürsüye kulaç attı

İstanbul’da düzenlenen 36.Samsung Uluslararası ve Kıtalararası Boğaz müsabakalarında 4 yüzücümüz dereceye girdi.

Mersinli yüzücüler kürsüye kulaç attı


HASAN KÜÇÜK

 

İstanbul’da düzenlenen 36.Samsung Uluslararası ve Kıtalararası Boğaz yarışlarına Mersin Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) yüzücüleri damga vurdu. TED Koleji yüzme takım kaptanı Nehir Güler ikinci, Bartu Akın üçüncü, Selçuk Berker Ertürk 4'üncü ve Gökçe Öztürk ise 6’ncı olma başarısı gösterdi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından 25 Ağustos 2024 tarihinde 78 ülkeden, 2 bin 836 yüzücünün katılımıyla düzenlenen "36. İstanbul Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Maratonu'nda" yarışan Mersin TOHM yüzücülerinden Nehir Güler 47 dakika 16 saniyelik derecesiyle kadınlar genel klasmanda ve 14-18 yaş kategorisinde ikinci, Bartu Akın erkekler 14-18 Yaş kategorisinde 46 dakika 29 saniyelik derecesiyle 3'üncü, Selçuk Berker Ertürk erkekler 14-18 Yaş kategorisinde 46 dakika 35 saniyelik derecesiyle 4'üncü ve Gökçe Öztürk kadınlar 14-18 Yaş kategorisinde 50 dakika 36 saniyelik derecesiyle 6’ncı olma başarısı gösterdi.

Nehir Güler yaptığı açıklamada, Güzel bir organizasyondu. Bütün her şey bizler için en ince detaylarına kadar düşünülmüştü. Yarış parkuru kolay değil ama bu parkurlar için sabah akşam çalıştık ve emeğimizin karşılığını aldık. Daha iyi çalışıp seneye birinci olmayı hedefliyorum” dedi.