Yenişehir’de söz yurttaşın | Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir’de söz yurttaşın

Mersin Yenişehir Belediyesinin 2025-2029 Stratejik Planı’nı Yenişehirli vatandaşlarla birlikte hazırlamak amacıyla düzenlediği mahalle toplantıları İnsu’da devam etti. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in katılımıyla kırsal mahalle İnsu’da düzenlenen toplantıda vatandaşlar, kürsüye çıkarak talep ve önerilerini aktardı.

Yenişehir’de söz yurttaşın


Yenişehir Belediyesinin ‘Bu Şehirde Söz Sende’ sloganıyla yaptığı mahalle toplantıları, 5 yıllık stratejik planının doğrudan katılımla hazırlanmasına katkı sağlıyor. Vatandaşlar kürsüye çıkarak, kentin geleceği için görüşlerini aktarıyor. Yenişehir Belediyesi toplantılara katılamayan vatandaşlar için de tüm mahalle muhtarlıklarına kurduğu sandıklar ve anket aracılığıyla Yenişehirlilerin önerilerini aldı. Batıkent, Kuzeykent, Değirmençay, Çavak, İnönü, Pirireis ve Palmiye mahallelerinin ardından son olarak İnsu’da toplantı düzelendi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, İnsu Mahalle Muhtarı Sadettin Kök, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve müdürler katıldı.

 

“VATANDAŞLARIMIZIN GÖRÜŞLERİ BİZİM İÇİN YOL GÖSTERİCİDİR”

 

Halkın fikirlerinin değer gördüğü yönetim anlayışını temsil ettiklerini ve bu yönde çalıştıklarını belirten Başkan Özyiğit, “Bugün burada, sizlerle kentimiz için bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum.  Görüş ve önerilerinizi dinlemek, ihtiyaç ve beklentilerinizi anlamak amacıyla düzenlediğimiz bu toplantıya katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.  Cumhuriyet demokrasidir, demokrasi ise sadece seçim dönemlerinde oy kullanmakla sınırlı değildir. Demokrasi, halkın sesinin her zaman duyulduğu, her bir vatandaşın fikirlerinin değer gördüğü bir yönetim anlayışıdır. Yenişehir Belediyesi olarak, bu anlayışı en iyi şekilde hayata geçirmek için buradayız. Vatandaşlarımızın görüşleri bizim için yol göstericidir, her biri değerlidir” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE’DE İLK KEZ BİR BELEDİYE STRATEJİK PLANINI HALKIN KATILIMIYLA HAZIRLADI”

 

Katılımcı stratejik plan hakkında konuşan Başkan Özyiğit, “2019 yılında göreve geldikten hemen sonra tüm mahallelerimizde toplantılar düzenledik, 5 bin 50 talep ve öneri aldık. Daha sonra kamu kurumları, STK’lar ve üniversite temsilcilerinin katılımıyla çalıştaylar düzenledik.  Belediyecilik vizyonumuzu da ekleyerek, halkın görüşleri ışığında stratejik planımızı hazırladık.  Türkiye’de ilk kez bir belediye stratejik planını halkın katılımıyla hazırladı.  Bu uygulamamız Türkiye’de birçok belediyeye örnek oldu.  Şimdi 2025-2029 Stratejik Planımızı da halkımızın doğrudan katılımı ve katkılarıyla şekillendiriyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)


  Yenişehir’de söz yurttaşın