“Bu zafer, Cumhuriyetimizin<br>kuruluşuna giden yolu açmıştır” | Güney Gazetesi Mersin

“Bu zafer, Cumhuriyetimizin
kuruluşuna giden yolu açmıştır”

Mersinlilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Bu zafer, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açmış, tam bağımsızlığımızın en güçlü nişanelerinden biri olmuştur” dedi.

“Bu zafer, Cumhuriyetimizin<br>kuruluşuna giden yolu açmıştır”


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Pehlivan, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Aziz milletimiz, 102 yıl önce yokluklar ve zorluklar içinde, “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek şaha kalkmış; birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla büyük bir destan yazmıştır. Bu zafer, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açmış, tam bağımsızlığımızın en güçlü nişanelerinden biri olmuştur.

30 Ağustos Zaferi, milletimizin çelikleşmiş iradesi ve fedakârlığı ile kazanılmıştır. O zorlu günlerde, Anadolu’nun her köşesinde yürekler vatan sevgisi ile dolup taşmış; milli şuur, inanç, azim ve kararlılık milletimizin her ferdinin göğsünü düşmana siper ederek istiklal mücadelesinin birer kahramanı olmasını sağlamıştır.

Aziz Şehitlerimizin mukaddes kanlarıyla sulanmış bu vatan topraklarında; şanlı tarihimize, bu tarih yolculuğunda elde ettiğimiz kazanımlarımıza, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak suretiyle; Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için her geçen gün her alanda daha fazla çalışmak, üretmek, bugünün nesilleri olarak hepimizin milli sorumluluğudur.

Bu duygularla, başta bu büyük zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı, vatan uğruna Şehitlik ve Gazilik mertebesine erişen aziz ecdadımızı saygı ve rahmetle yad ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” (Haber Merkezi)