Haydi uğurlar ola! | Güney Gazetesi Mersin

Haydi uğurlar ola!

ÇBK Mersin, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Avrupa basketbol ligindeki yolculuğu belirlendi

Haydi uğurlar ola!


HASAN KÜÇÜK

Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi’nde (EuroLeague Women) mücadele eden ÇBK Mersin ve Fenerbahçe’nin maç programı belli oldu. B Grubunda mücadele edecek olan ÇBK Mersin birinci tur ilk maçını 9 Ekim’de deplasmanda Fransa ekibi Tango Burges Basket ile oynayacak. C Grubunda yer alan son iki yılın şampiyonu Fenerbahçe ise aynı tarihte yine deplasmanda Fransa ekibi Villeneuve-d'Ascq’a konuk olacak.

Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi’nde fikstür çekildi. Yenilenen rekabet sisteminin yer alacağı sezon, 17 ve 18 Eylül'de elemelerin ilk ayağıyla başlayacak ve normal sezon maçları ise 9 Ekim’de başlayacak.

16 takımın mücadele edeceği 4 gruptan oluşan Kadınlar Avrupa Ligi 1. Turunda ÇBK B Grubunda Fenerbahçe ise C Grubunda mücadele edecek.

Geçen yıl 4’lü finale ev sahipliği yapan ÇBK Mersin ilk maçını deplasmanda Tango Burges Basket ile 9 Ekim’de deplasmanda karşılaşacak. 16 Ekim’de oynanacak ikinci hafta maçında evinde KSC Szekszard/ Zabiny Burno maçının galibini ağırlayacak olan temsilcimiz 23 Ekim’de deplasmanda Yunanistan ekibi Olympiacos’a konuk olacak. Turuncu Siyahlılar 29 Ekim’de bu defa Tango Burges Basket’i evinde konuk edecek. 20 Kasım’da KSC Szekszard/Zabiny Burno maçının galibi ile deplasmanda karşılaşacak olan temsilcimiz 27 Kasım’da oynanacak birinci turun son maçında Olympiacos’u konuk edecek.

Fenerbahçe ise 9 Ekim’de ki ilk maçında Villeneuve-d'Ascq ile deplasmanda oynayacak. 16 Ekim’deki ikinci hafta maçında Casademont Zaragoza/CSM Constanta maçının galibi ile oynayacak. 23 Ekim’de deplasmanda Polkowice ile karşılaşacak olan Sarı Lacivertliler 29 Ekim’de Villeneuve-d'Ascq’ı evinde ağırlayacak. 20 Kasım’da Casademont Zaragoza/CSM Constanta maçının galibi ile deplasmanda oynayacak olan İstanbul ekibi son maçını 27 Kasım’da evinde Polkowice’e karşı oynayacak.

Beşiktaş ise 18 ve 24 Eylül’de oynanacak eleme turunda Fransa ekibi Basket Landes’i geçtiği takdirde Kadınlar Avrupa Ligi’nde mücadele edecek. 

Birinci tur sonunda her gruptan ilk üçe giren takım ikinci tura yükselecek. Dördüncü olan takım ise EuroCup Kadınlar Play-Off 1. tura katılacak.