“Akdeniz’deki okulların sorunlarını çözün” | Güney Gazetesi Mersin

“Akdeniz’deki okulların sorunlarını çözün”

​​​​​​​DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine Şevket Sümer Mahallesi’ndeki Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nu ziyaret etti, sorunları yerinde inceledi. Mahalle sakinlerinden Leyla Aydoğan, “Evim, okulun dibinde. Hem fiziki hem de eğitim koşullarının elverişsizliğinden dolayı çocuğumu uzak bir okula kaydetmek zorunda kaldım” dedi. Milletvekili Bozan ise, incelemeleri sırasında okulun yetersizliklerinin bir an evvel giderilmesi yönünde yetkililere çağrı yaptı, Akdeniz’deki öğrencilerin Mezitli ve Yenişehir’deki öğrenciyle aynı koşullarda eğitim almasının koşullarının yaratılması gerektiğini vurguladı.

“Akdeniz’deki okulların sorunlarını çözün”


Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nu mahalle sakinleriyle birlikte gezdi, sorunları yerinde inceledi.

 

“EĞİTİM BÜTÇESİ NEREDE”

 

İncelemelerinin ardından konuşan Milletvekili Ali Bozan, “Bu okulda çocukların eğitim durumunu geçelim çocukların can güvenliği bile yok. Sahanın etrafındaki tellere bir çocuk takıldığında, zarar gördüğünde bunun hesabını kim verebilir. Akdeniz İlçesi sınırları içerisindeki Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nun bahçesinin düzenlenmesi, bahçesinde çocuklarının iyi düzeyde bir eğitim göreceği koşulların sağlanması ve bu okulun bodrum katında bulunan spor salonunun öğrencilerin kullanabileceği koşullara getirilmesi için 2024 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bir bütçe ayrıldı. Bu bütçe nerede? Bu okulda çıplak gözle bile görünen bu kadar eksiklik varsa ya bu bütçeyi başka bir yere kullanmışsınız ya da siz bu bütçeyi çalmışsınız” dedi.

 

BOZAN, YETKİLİLERE ÇAĞRI YAPTI

 

Okulların açılmasına kısa bir süre yetkililere çağrıda bulunan Bozan, “Milli Eğitim Bakanlığı’na, Mersin Valiliğine, Akdeniz Kaymakamlığı’na ve İl, ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine… Eğitim de gerçekten fırsat eşitliğini sağlamak istiyorsanız, gelin Akdeniz ilçesindeki okulların eksikliklerini kısa süre içerisinde giderin” ifadelerini kullandı.

 

AYDOĞAN: “ÇOCUĞUMU UZAK BİR OKULA KAYDETMEK ZORUNDA KALDIM”

 

Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nun dibinde evi olmasına rağmen çocuğunu elverişsiz koşullardan dolayı uzak bir okula kaydettiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Leyla Aydoğan ise, “Çocuğumu farklı bir okula kaydetmek zorunda kaldım. Bu çok üzücü bir durum. Bölgem için de mahallem için de” diye konuştu. (Haber Merkezi)


  “Akdeniz’deki okulların sorunlarını çözün”