Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda<br>30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı | Güney Gazetesi Mersin

Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda
30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Çukurova bölgesinin dünyaya açılan kapısı Çukurova Uluslararası Havalimanı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümünü coşkuyla kutladı.

Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda<br>30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı


Çukurova Uluslararası Havalimanı işletmecisi KZV Havalimanları tarafından düzenlenen etkinlikte bando takımı Türk bayraklarıyla terminal içerisinde tur atarak, marş ve şarkı seslendirirken, Türk ve yabancı yolcular, bando takımının coşkulu gösterisini telefonlarının kamerasıyla görüntüledi. Terminalde bulunan dijital ekranlarda da Büyük Zafer'in 102. yıl dönümü dolayısıyla gösterim gerçekleştirildi. Havalimanı içerisindeki tüm yolculara gün boyunca Terminal görevlileri tarafından Türk Bayraklarının dağıtılarak hediye edildiği etkinlikte ellerinde bayraklarla Askeri Bando’nun gösterisine eşlik eden yolcular Havalimanında renkli görüntülere sahne oldu. Terminaldeki herkesin tek bir ağızdan marşlara eşlik ettiği gösteri gün boyu belirli aralıklarla devam etti.

Çukurova Uluslararası Havalimanı Direktörü Oğuz OFLAZ ‘’30 Ağustos Zafer Bayramı 102. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda da coşkuyla kutlandı. Yüce Milletimiz büyük bir fedakârlık ve cesaret örneği göstererek Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında Büyük Zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanımızı armağan etmiştir. Bizler de bugün onlara layık olmak için daha çok gayret ederek ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız’’ ifadelerinde bulunarak ‘’30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun’’ dedi.

 

 

ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI HAKKINDA

 

Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay’ı kapsayan Çukurova bölgesinin dünyaya açılan kapısı Çukurova Uluslararası Havalimanı 10 Ağustos 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

 

TÜRKİYE’NİN ORTADOĞU’YA VE DÜNYA’YA AÇILAN KAPISI

 

Çukurova Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin ve Dünyanın odaklandığı Çukurova Uluslararası Havalimanı Mersin’in Tarsus ilçesinde 110 bin metrekaresi terminal binası olmak üzere toplam 8 milyon metrekare alana kuruldu. KZV Havalimanları’nın en son teknolojiyi kullanarak “Yap-İşlet-Devret” modeliyle inşa ettiği havalimanı, doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin kişiye istihdam olanağı sağlamasının yanı sıra Çukurova’nın ekonomi, turizm ve ticaret açısından kalkınmasına büyük katkı sunuyor.  3500 metre uzunluğundaki bir ana pist ve bir yardımcı pist ile en büyük yolcu uçaklarının dahi iniş ve kalkışına olanak sağlayan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda, Apron 1 48 uçak, 120 metre uzunluğundaki Apron 2 ise 21 uçak kapasitesine sahip.

 

 

9 MİLYON YOLCU KAPASİTESİ

 

Toplam 9 milyon yolcu kapasitesine sahip olan, başta Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Niğde'ye de olan yakınlığıyla bu şehirlerde yaşayan 5 milyonun üstündeki vatandaşımıza hizmet eden Çukurova Uluslararası Havalimanı Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerine açılan en önemli kapılarından biri olarak görev alıyor.

1.500 araç kapasiteli katlı otoparka sahip olan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda geliş ve gidiş katlarında yeme içme fonksiyonları ile yaşam ve çevre peyzaj alanlarıyla konforlu yolculuklar yaşanırken, gümrüksüz satış alanında, uluslararası zincir markaların da aralarında bulunduğu geniş marka karması öne çıkıyor.

 

NARENCİYE BAHÇELERİ

 

Çukurova Uluslararası Havalimanı diğer havalimanlarından farklı olarak geniş iç bahçeleriyle de dikkat çekiyor. Zengin peyzaj alanları ve iç bahçelerde portakal, limon, mandalina, turunç, zeytin ve palmiye ağaçlarıyla misafirler mevsimler boyunca renkli bir deneyim yaşıyor.

 

 

ÇEVRE DOSTU UYGULAMALAR

 

Çukurova Uluslararası Havalimanı enerji verimliliği başta olmak üzere çevre dostu uygulamalarıyla da fark yaratıyor. Binalarda bulunan ısı geri kazanımlı iklimlendirme sistemleri ve pompalarda kullanılan frekans konventörlü panolar, enerji kaybını minimuma indirirken, bölgenin güneşlenme süreleri ve güneş verimliliğinden yararlanmak amacıyla projede güneş enerji sistemleri kullanılıyor.

 

 

KZV HAVALİMANLARI HAKKINDA

 

1955 yılından bu yana birçok farklı sektörde ticari faaliyetlerini sürdüren Kozuva Şirketler Grubu tarafından havalimanı işletmeciliği sektöründe de hizmet vermek amacıyla 2012 yılında kurulan KZV Havalimanları, Eylül 2013 itibariyle Somali'de bulunan Mogadişu Aden Abdulle Uluslararası Havalimanı işletmeciliğini üstlenmiştir. Kasım 2020 itibariyle de “Yap-İşlet-Devret” modeli ile Çukurova Uluslararası Havalimanı Projesi ihalesini kazanmıştır.

Dinamik yapısı ve yenilikçi yaklaşımı ile ekonomik, sosyal ve çevresel hususlar arasındaki dengeyi gözeterek sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda konukları için yüksek standartlarda hizmet sunmak ve paydaşlarıyla birlikte sürekli büyümek için çalışmalarını sürdürmektedir.