CHP’li Vahap Seçer: İnsanlar bize umut bağladı | Güney Gazetesi Mersin

CHP’li Vahap Seçer: İnsanlar bize umut bağladı

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisinin en kısa zamanda Türkiye’yi yöneteceğine inandığını belirterek “İnsanlar bize umut bağladı. 31 Mart seçimlerinden önce mod düşüktü. 31 Mart’ta yeni bir umut kapısı açıldı. Bunun değerini bilmemiz lazım. Bu halka layık olmamız lazım” dedi.

CHP’li Vahap Seçer: İnsanlar bize umut bağladı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisinin Mersin İl Başkanlığının düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasında partililere seslendi.

“CHP’li belediyeler milli bayramların bir tarafında olmazsa bayramların tadı olmuyor” diyen Vahap Seçer, hem Büyükşehir Belediyesinin hem ilçe belediyelerinin kutlama programları hazırladıklarını söyledi.

 Seçer, “Bayramlarımıza sahip çıkmak cumhuriyete sahip çıkmak, cumhuriyetimize sahip çıkmak Atatürk’e sahip çıkmak, Atatürk’e sahip çıkmak vatana ve millete sahip çıkmak anlamına geliyor. Yolumuz belli. Atatürk’ün yolu” dedi.

 

“BİZ BARIŞ SEVERİZ”

 

Atatürk’ün “Bir milletin varlığı tehlikeye düşmedikçe savaş bir cinayettir” sözünü hatırlatan Seçer, “Yurtta sulh, cihanda sulh. Biz savaş sever değiliz. Biz barış severiz. Bütün halklar kardeş olsun, bütün milletler kardeş olsun. Ülkelerle aramızda silahla rekabet değil bilimle, irfanla, kültürle, sporla, sanatla mücadele olsun. Savaş olmasın. Savaşın kazanını silah satanlardır. Savaşı reddediyoruz ama 30 Ağustos’u da bu kutlu günü de coşkuyla kutluyoruz. İyi ki 30 Ağustos olmuş. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak bu topraklarda başı dik yaşamanın onurunu, gururunu hep birlikte yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“AYRIM YAPMAYAN BELEDİYE BAŞKANI YÖNETİYOR”

 

Cumhuriyet’in en önemli iki yasalar manzumesinin Medeni Kanun ve laik eğitim olduğuna işaret eden Vahap Seçer, günümüzde her iki alanda da gerileme yaşandığına, yurttaşların özellikle eğitim konusunda endişeli olduğuna değindi.

Seçer, “İnşallah çok yakın bir zamanda bu ülkeyi biz yöneteceğiz. Akıl feraset yönetecek. Ben inanıyorum. Canı gönülden inanıyorum. Onun inancının verdiği enerjiyle çalışıyoruz. Vatandaşlarımız gerçeği görmeye başladı. Onun için CHP’li belediye başkanları tüm Türkiye’de başarılı oldu. Mersin’de tarih yazdı. Türkiye’nin izdüşümü olan Mersin’de tarih yazdı. Ve herkes mutlu. Herkes geleceğe güvenle bakıyor. Ben, barış sever, insanları kucaklayan, ayrım yapmayan, fakir zengin, falanca bölgeden, falanca siyasi görüşten diyerek ayrım yapmayan bir belediye başkanı tarafından yönetiliyorum diyor. CHP’li belediye başkanı tarafından… Bu adam uzaydan gelmedi. Bu adamın kerameti kendisinde değil. Partisinde” ifadelerini kullandı.

 

“İKTİDARIN YOLU YEREL YÖNETİMLERDEN GEÇECEK”

 

31 Mart seçimlerinde CHP’nin 14’ü büyükşehir olmak üzere 412 belediye kazandığına işaret eden Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu önemli bir sayı. Belediye sayısının dörtte birine denk geliyor ama nüfusun yüzde 60’ını sizin yol arkadaşlarınız yönetiyor. Ekonominin yüzde 85’inin döndüğü şehirleri sizin yol arkadaşlarınız yönetiyor. O kadar önemli. O kadar kritik bir dönem ki, eğer CHP iktidar olacak bu iktidarın yolu yerel yönetimlerden, belediyelerden, belediye başkanlarının azminden, çalışkanlığından, halka inmesinden geçecektir. Bu bilinçle çalışmaya devam edeceğiz. Bütün ilçe belediyelerimizle uyumlu çalışma gayreti içindeyiz. Toroslar Belediyesini 30 yıl sonra aldık. Halk söz verdik. Toroslar’ı kalkındıracağız. Bir diğeri Tarsus. Birlikte kalkındıracağız. Mezitli de bizim, Yenişehir de bizim, Silifke de bizim bu 2 ilçemiz sembolik olduğu için söyledim. Parti içinde klikler oluşmasına meydan verenlere yol açmayın. Türkiye için yolun sonu. İnsanlar bize umut bağladı. 31 Mart seçimlerinden önce mod düşüktü. 2023 seçimlerinden sonra bütün umutlar bitti dedi, her şey bitti dedi. Ama öyle değil. Bir kapı kapanır, bir kapı açılır. Bir kapı kapandı, 31 Mart’ta yeni bir umut kapısı açıldı. Bunun değerini bilmemiz lazım. Bu halka layık olmamız lazım. Gece gündüz çalışmamız lazım. Çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Başaracağız.”