Şampiyon Burhan | Güney Gazetesi Mersin

Şampiyon Burhan

Şampiyon Burhan


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Toroslar Belediyesi ile birlikte düzenlediği Ayvagediği Futbol Turnuvası’nda şampiyon Burhanspor oldu.

Ayvagediği Futbol Sahası’nda oynanan turnuvanın finalinde Çavuşlu’yu 2-1 yenen Burhan şampiyon oldu. Sıralama maçında Kavaklıpınar’ı 5-0 mağlup eden Güzelyayla ise 3. lük elde etti.  

 

Gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren takımlara kupaları protokol üyeleri tarafından verilirken, turnuvanın şampiyonu Burhanspor’un kupası ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Akdeniz Belediye Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız tarafından takdim edildi. Başkan Seçer, Burhanspor’un şampiyonluk coşkusuna ortak oldu.

 

Ödül töreninin sona ermesinin ardından, turnuvada mücadele eden tüm takımlar hep birlikte fotoğraf çektirdi.

 

Ödül töreninde, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ile Hasan Ufuk Çakır, CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, Meclis üyeleri yer aldı.

 

SEÇER: “KAZANAN MERSİN OLDU”

Turnuvanın ödül töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Fındıkpınarı 30 Ağustos Zafer Kupası’nın şampiyon olan takımı ile Ayvagediği 30 Ağustos Zafer Kupası’nın şampiyon olan takımının 15 Eylül’de Akbelen Stadyumu’nda ‘Süper Kupa’ maçı oynayacaklarını söyledi. Her iki turnuvada toplam 42 takımın mücadele ettiğini ancak kazananın Mersin olduğunu dile getiren Seçer, “Mücadeleyi hepsi yaptı, kazanan Mersin oldu. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve huzurumuz oldu. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, huzurumuzu daim etsin” dedi.

 

Konuşmasını turnuvalarda emeği olan tüm belediye başkanları, muhtarlar ve sporculara teşekkür ederek tamamlayan Başkan Seçer, ardından ise şampiyon olan Burhanspor’a Şampiyonluk Kupasını verdi.

 

 

KATILAN HERKES COŞKUYA ORTAK OLDU

Turnuvalar sayesinde yaz aylarının güzel geçtiğini söyleyen Melike Kaplan, “Güzel bir aktivite oluyor. Ailecek geliyoruz, iç içe güzel oluyor. 30 Ağustos kapsamında olması da çok gurur verici. Güzel bir şekilde geçiyor turnuvalarımız, çok da mutluyuz” diye konuştu.

 

Şampiyon olan Burhan Spor Kulübü’nde oynayan Mehmet Dedemen, “Burhan Spor köklü bir camia. Biz aynı zamanda gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora teşvik ediyoruz ve bunun meyvelerinde görüyorsunuz. Çok da güzel oluyor. Diğer köylerden de böyle bir adımlar bekliyorum. Sporun her türlüsü çok güzel. Bugün galip geldik, mutluyuz” şeklinde konuştu.

 

Köylerin bir arada olması sayesinde hem sosyalleştiklerini hem de centilmence bir turnuva olduğunu söyleyen Serdar Kaplan, “30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamak her Türk gencine, her insana gurur veren bir şey. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının mekanları cennet olsun, bizler için bu toprakları kurtarmışlar. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin de böyle zafer içinde geçmesi gayet güzel” dedi.