“Toroslar’da temizlik sorunu kökten çözülecek” | Güney Gazetesi Mersin

“Toroslar’da temizlik sorunu kökten çözülecek”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Mahallede Temizlik Var” kampanyasının altıncı haftasında Turgut Türkalp ve Turunçlu mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

“Toroslar’da temizlik sorunu kökten çözülecek”


Başkan Yıldız, temizlik konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan kampanya kapsamında mahalle sakinleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarıyla birlikte sokakları gezdi, temizlik çalışmalarına katıldı.

Belediyenin onlarca işçisi ve aracı da eş zamanlı olarak her iki mahallede yol ve kaldırım süpürme, çöp toplama, yıkama ve ilaçlama işlemleri yaptı.

 

“TEMİZLİK ALANINDA CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

 

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Temizlik kampanyamız devam ediyor. Toroslar’ı tertemiz yapmak için söz vermiştik. Halkımızla birlikte, mahallelilerimizle birlikte kampanyamızı devam ettiriyoruz. 6 aydır Toroslar’da yönetimdeyiz. Temizlik meselesini mutlaka hal yoluna koyacağımızı hem kampanya döneminde hem de belediye başkanı olduktan sonra muhtelif kereler konuştum. Buna ilişkin ciddi çalışmalarımız var. Sadece mahallelilerle birlikte, Toroslar halkıyla birlikte sokakları süpürmek değil aynı zamanda alet edevatımızı güçlendirme, sokak süpürme araçlarımızı güçlendirme ve temizlik işlerindeki personel sayımızı artırarak daha uzman personelle Toroslar’ın temizlik sorununu çözeceğimize dair söz vermiştik. Bununla ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi.

 

“ARAÇLARIMIZI YENİLEDİK. PERSONELİ TAHKİM ETTİK”

 

Göreve geldiklerinde Toroslar Belediyesinin temizlik işlerinde kullandığı en yeni aracın 2014 model olduğunu gördüklerini kaydeden Yıldız, “Araçlar neredeyse sokaklarda yürüyemez durumdaydı. Sık sık bozuluyordu ve temizlik işleri sürekli aksıyordu. Biz geldik, ilk yaptığımız iş Toroslar Belediyesinin makine parkının gençleştirilmesi oldu. Artık Toroslar’da temizlik araçları 2023 model. Sıfır araçlarla temizlik hizmeti yapıyoruz. Süpürge aracı sayımızı artırdık, personelimizi tahkim ediyoruz ve buraya işinin uzmanı arkadaşlarımızı getirerek Toroslar’da temizlik konusunda ne kadar ciddi olduğumuzu göstermeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞ SOKAĞINDAKİ ÇÖPÜN NE ZAMAN ALINACAĞINI BİLECEK”

 

Bir yandan temizlik işlerini daha etkin hale getirirken bir yandan da toplumsal duyarlık yaratmak için “Mahallede Temizlik Var” kampanyasını yürüttüklerini ifade eden Başkan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

“Araçlarımızı yeniledik, konteynerlerimizi yeniledik, konteyner olmayan sokaklara getireceğiz. Konteynerlerimizi haritada işaretleyeceğiz, gerekirse elektronik takip sistemi yapıp Toroslar’da temizlik meselesini çözeceğiz. Toroslar’da vatandaşımız çöpün ne zaman alınacağını bilecek, hangi saatte kamyonun geldiğini, hangi saatte süpürge aracımızın kendi sokağında olacağını bileceği bir sistem oturtmaya çalışıyoruz. Mahallenize, sokağınıza çöp aracının ne zaman geleceğini siz de bileceksiniz. Sokakları süpüren arkadaşımızın hangi saatte sizin sokağınızda olacağını bileceksiniz.” (Haber Merkezi)