Karada havada Zafer Bayramı coşkusu | Güney Gazetesi Mersin

Karada havada Zafer Bayramı coşkusu

Karada havada Zafer Bayramı coşkusu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, her sene olduğu gibi bu sene de 30 Ağustos Zafer Bayram’ını adına yaraşır bir dizi etkinlikle kutladı. Merkez ve ilçelerde pek organizasyona ev sahipliği yapan Büyükşehir, son olarak Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi ve Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) Spor Kurulu bünyesinde tarihi kent Tarsus’ta unutulmaz anlar yaşattı.

 

 

Etkinlikler ilk olarak Eshab-ı Kehf mağarası girişinde Büyükşehir’in, ‘Zafer uçuşu’ adını verdiği yamaç paraşütü organizasyonu ile başladı. Mersin ve çevre illerinden katılan 60 yamaç paraşütü sporcusu denizden 1600 metre yüksekte Türk bayraklarını bu kez Zafer Bayramı dolayısıyla göklerde dalgalandırdılar. Hemen ardından gerçekleştirilen motocross yarışları ile de sporcular, akrobasi şovları sergiledi. Sporcular, gösterileri ile izleyenlere adeta bir görsel şölen sundu. Vatandaşlar, iki etkinliği de büyük bir hayranlıkla izledi. Vatandaşlar, sporun her türlüsüne desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi’ne böyle ilkleri yaşattıkları için memnuniyet duyarak teşekkür etti.

 

UZUN: ZAFER UÇUŞLARI ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK

TADEKA Spor Kulübü Başkanı Halil İbrahim Uzun, spor kurulu kapsamında her ay en az 2 tane etkinlik düzenlediklerini kaydederek, “Bu hafta 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Eshab-ı Kehf’te ‘Zafer uçuşları’ dediğimiz yamaç paraşütü ve motocross yarışları düzenledik. Hava çok iyiydi. Katılım da çok iyiydi.  Tarsus ve Mersin’den yaklaşık 60 yamaç paraşütü sporcumuzla etkinliği tamamladık” dedi.

60 sporcunun arasından yaklaşık 20-25 sporcunun Türkiye’de tanınan ve profesyonel sporcular olduğunu aktaran Uzun, “Sporcularımız gösterilerini yaptılar. Havada Türk bayrağı açtılar. Çok güzel görüntüler ortaya çıktı. Aynı zamanda 25’e yakında motocross sporcumuz vardı. İleride diğer etkinliklerimizde daha güzel gösteriler yapamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

VATANDAŞLAR, İKİ ETKİNLİĞİ DE BÜYÜK BİR HAYRANLIKLA İZLEDİ

 

Motocross sporcularından Serkan Baya, uzun süredir bu sporla ilgilendiğini söyleyerek, “Türkiye Motosiklet Federasyonu lisanslı sporcularıyız. Normalde hobi olarak yapıyorum. Böyle bir şans ve alan verilmesinden dolayı oldukça mutluyuz” dedi.

Sporculardan Berkay Sarı da motocross sporuna ilgi duyduğunu Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine destek vermelerinden dolayı da oldukça mutlu olduğunu belirterek “Parkurun rampaları çok güzeldi. Yarışlar çok emek vererek oluyor. Atmosferi çok sevdim. Bunların hepsi benim için bir deneyim oluyor” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)