Geleceğin mesleğini öğreniyorlar | Güney Gazetesi Mersin

Geleceğin mesleğini öğreniyorlar

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, bölgenin dijital dönüşümünü desteklemek adına Atölye1886’da gerçekleştirilen Endüstriyel Kobot Operatörlüğü ve Sosyal Medya Eğitimlerini ziyaret etti. Çalışmalar hakkında detaylı bilgi alarak kursiyerlerle sohbet eden Çakır, VR gözlük takarak simülasyonla robot kullandı.

Geleceğin mesleğini öğreniyorlar


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinatörlüğü, Mersin Üniversitesi ortaklığı ve Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) işbirliğinde yürütülen AB destekli “Mersin İlinde Geleceğin İşlerine Yönelik Teknoloji Tabanlı Uygulamalı Eğitim Merkezinin Kurulması Projesi” kapsamında geleceğin işlerinin ihtiyaçlarına yönelik eğitimler devam ediyor. Eğitimleri yakından takip eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır kursiyerlerle bir araya geldi. Bilgi alıp uygulamaları inceleyerek kursiyerlerle sohbet etti.

Oda olarak yüksek teknolojili üretimin stratejik planları arasında bulunduğunu kaydeden Çakır, MTSO Atölye 1886 ile bu tür vizyon konularının tümünde fark yaratan bir Oda olduklarını söyledi.

 

“DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLİYORUM”

 

Türkiye’de dijitalleşme konusunda öncü olduklarına da değinen Çakır, Endüstriyel Kobot Operatörlüğü Eğitimiyle ülkede bir ilke imza attıklarını hatırlatıp bölgenin dijital dönüşümünü destekleyecek çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

Alınan bu eğitimlerin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Çakır sözlerini, “Kobot ve robot operatörlüğü alanındaki bu eğitim programıyla geleceğin mesleklerinde sertifikalı bireylerin Mersin’e kazandırılması, aynı zamanda dijital dönüşüm çalışmalarına başlayan sanayi firmalarının talep ettiği nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesini hedefliyoruz. Aldığınız eğitimlerle firmalarınızda fark yaratacağınıza inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum” diye tamamladı. (Haber Merkezi)