​​​​​​​Şampiyonlar geçidi | Güney Gazetesi Mersin

​​​​​​​Şampiyonlar geçidi

Fındıkpınarı Zafer Kupası Futbol Turnuvası’nda Menteş, Ayvagediği’nde Burhanspor şampiyonluğa koştu

​​​​​​​Şampiyonlar geçidi


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Büyükşehir Belediye Tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Kupası Fındıkpınarı Futbol Turnuvası’nda şampiyon Menteş, Büyükşehir’in Toroslar ile ortaklaşa düzenlediği Ayvagediği Futbol Turnuvası’nda ise şampiyon Burhanspor oldu.

Fındıkpınarı 30 Ağustos Zafer Kupası Köylerarası Futbol Turnuvası finalinde normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmada Menteşspor, Fındıkpınarı’nı penaltı atışları sonunda 5-4 yenerek şampiyon oldu. Sıralama maçında ise Kuyulukspor ise Çavakspor’u 3-1 mağlup ederek üçüncülüğü elde etti.

 

Ayvagediği Futbol Turnuvası finalinde ise Çavuşlu’yu 2-1 yenen Burhan şampiyon oldu. Sıralama maçında Kavaklıpınar’ı 5-0 mağlup eden Güzelyayla ise 3. lük elde etti.

 

 

15 EYLÜL’DE SÜPER KUPA MAÇI VAR

 

 Şampiyonlar 15 Eylül’de Akbelen Stadyumu’nda ‘Süper Kupa’ maçı oynayacak.

 

SEÇER: KAZAN MERSİN OLDU

Ayvagediği Futbol Turnuvası’nda dereceye giren takımlara kupaları ve ödülleri Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ile Hasan Ufuk Çakır tarafından verilirken turnuvanın şampiyonu Burhanspor’un kupası ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Akdeniz Belediye Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız tarafından takdim edildi.

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ödül töreninde yaptığı konuşmada her iki turnuvada toplam 42 takımın mücadele ettiğini ancak kazananın Mersin olduğunu belirterek “Mücadeleyi hepsi yaptı, kazanan Mersin oldu. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve huzurumuz oldu. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, huzurumuzu daim etsin” dedi.

 

 

YILDIZ: BÜTÜN TAKIMLAR KALBİMİZİN BİRİNCİSİ

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise

Bizi bir araya getiren en önemli mesele, yarışmak değil, birinci olmak değil, bu turnuvada emek vermek, ter akıtmaktır. Turnuvaya katılan 18 takım da bizim kalbimizin birincisidir. Toroslar’ın köyleri, Akdeniz’in köyleri bir dayanışma, kardeşlik, barış ve dostluk içerisinde turnuvayı tamamladı. Emek akıtan tüm takımlarımız sağ olsun, var olsunlar” diye konuştu.

 

FINDIKPINARI’NDA ŞAMPİYON BURHAN OLDU

 

Fındıkpınarı Futbol Turnuvası’nda dereceye girenlere ise ödülleri ve kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, zor şartlara ve ağır bir sahaya rağmen çok güzel bir final olduğunu belirtti. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın da takımların yaklaşık 2 ay boyunca centilmence bir mücadele sergilediğini vurgulayarak

“Burası yaylacıların ve gurbettekilerin buluşma yeri. İnsanlar hafta sonları Fındıkpınarı yaylasına geldikleri zaman buluşabilecekleri en önemli nokta burası. Dolayısıyla bir futbol organizasyonun içinde de yer alarak keyifli zaman geçirdiler" dedi.

 

 

"3 YILDIR BUNUN İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

Menteş Sporlu futbolcu Gökhan Şen de 3 yıldır final oynadıklarını ifade ederek, "3 yıldır bunun için mücadele ediyoruz. Geçen yıl son dakika yediğimiz golle penaltılarda kaybetmiştik. Bu bizim hakkımızdı" dedi. Oyunculardan Mustafa Özdemir ise "Şampiyon olacağımıza emindik. Bunu da bugün kanıtladık. Gençlerimizin geleceği için bu turnuvalar önemli" ifadelerini kullandı.