“Güzel günler göreceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Güzel günler göreceğiz”

Sezona Menemen FK mağlubiyetiyle başlayan Kırmızı Lacivertliler üzgün. GÜNEY’e konuşan Teknik Direktör Okan Kopan taraftarlardan zaman istedi, “Biz inandık siz de inanın” dedi, 3-4 hafta sonra pik yapacaklarını belirterek umut saçtı

“Güzel günler göreceğiz”


HASAN KÜÇÜK  

 

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta sezonun ilk maçında Menemen FK’ya 2-0 mağlup olan Yeni Mersin İdman Yurdu’nda üzüntü yaşanıyor. Teknik Direktör Okan Kopan GÜNEY’e yaptığı açıklamada, Menemen maçında oyuncularının kazanma arzusunun kendisini memnun ettiğini ancak maç şansının yanlarında olmadığını kaydetti. Kopan şunları söyledi.

 

“GELECEK AÇISINDAN UMUTLANDIK”

“Menemen maçında oyuncularımın istek arzuları çok iyi idi. Hafta içi çalıştığımız bazı taktiksel oyunları ilk yarı itibari ile yüzde 70-80’ye yakın yaptılar. İlk yarı çok baskın oyun sergiledik. 3-4 tane net pozisyonumuz var. Oyuncularımızdan bu kadar reaksiyon beklemiyorduk. Çünkü ağustos ayının 9’unda antrenmanlara başlandı. Geç gelen transferlerimiz hazır değildi. 2 sol stoperimizi oynatamadık. Bu nedenle Aslan’ı bile sol stoper oynattık. Bazı oyuncularımızın mevkilerini değiştirdik. Verdikleri reaksiyon ile birlikte beraber oynamaya çalışmaları istek ve arzuları bizi sevindirdi. Gelecek açısından da umutlandırdı. Bazen oyun ve maç şansı vardır. 45-2’de penaltıdan bir gol yedik. Daha önceki bir bölgede pozisyonu bitirebilirdik. Bunu biraz oyun şansı olarak değerlendiriyorum. Oyuncularımıza 45 artıları 90 artıları oynatmayı öğretmemiz gerekiyor. Bu son dakikalar çok belirleyici oluyor.”

 

“EZERİZ ALGISINI YIKTIK”

“Şanssızlık sonunda 47. dakikada yediğimiz gol sonrası oyun disiplininde kopmalar oldu. 60-65’den sonra fiziksel olarak düşmeler oldu. Chris ve Enes Gök hem korumak hem fiziksel olarak düştükleri için oyundan aldık. Maçın geneline baktığınız zaman ve Menemen taraftarına da sorduğumuz zaman maç öncesi hazırlık maçı yapmayan 15 günlük çalışma ile gelen bu takımı kompakt çok dominant oynayarak ezeriz bir algısı vardı. Maçtan sonra görüştüğümüzde ise bizim çok iyi bir oyun sergilediğimizi söylediler.”

 

“3., 4. HAFTADAN SONRA PİK YAPACAĞIZ”

“Kaybettiğimiz için üzgünüz. Yeni MİY kazanmaya alışık bir ekip. Gönül isterdi ki 10 gün 20 gün daha erken başlayalım. Bahane üretecek zamanımız yok. Bu hafta oynayacağımız Aksaray maçı var. Kesinlikle 3 puan almaz zorundayız. 3., 4. Haftadan sonra takımımız pik yapacağını düşünüyorum. Teknik Direktörlük hayatımda hiçbir zaman hayal satmadım. İnsanlara yanlış bilgi verip günü kurtarmaya çalışmadım. Gerçekçiyim objektif bakmaya çalışıyorum. Ondan sonra mesleki anlamda bunun meyvelerini yiyorum. 60’dan sonra fiziksel olarak yük binince oyuncularımız hatalar yapmaya başladı. Zaten biz bunları bekliyorduk. Nihayetinde ilk 60 dakikalık bölümlerde takımımızın sergilediği oyun beraber oyun gelecek adına bizi umutlandırdı. Saha içinde bazı mevkilerde eksikler hissediyoruz. 2-3 tane hazır oyuncuya ihtiyacımız var. Yöneticilerimiz Yardımcı olacaklarını söylüyorlar. Bu hafta içinde transferlerle eksik bölgeleri kapatacağız. 3-4. Haftadan sonra baskın taraftara heyecan veren bir oyun izleteceğimize emimin.”

 

 

 

“ESKİ OYUNCULARIN AĞABEYLİK YAPMASI ÖNEMLİ”

“Kamp süreçleri taktiksel çalışmanın yanında oyuncuların birbirlerini tanıması açısından da önemli idi. Biz kamp yapamadık ama çalışma sürecinde takıma katılan oyuncular kaynaştılar gibi gözüküyor. Gecen seneden kalan oyuncularımızın ağabeylik yapıp gelen oyuncuları sahiplenmeleri bu bizim için çok mutluluk verici. Biz bunu biraz daha hızlandırabilirsek aile ve takım ruhunu yansıtabilirsek sonuçları almaya başlayacağız. Oyun şansı yanımızda olsa idi puan ya da puanlarla dönebilirdik”.

 

“BİRAZ ZAMAN TANIYIN”

“Gelecek adına umutluyuz. Taraftarlarımızla bu süreci birlikte yaşadık. Sürece vakıflar. Onun için bu ben dahil bütün futbolculara çok fazla misyon yüklemek çok fazla sorumluluk yüklemek çok adilane gelmiyor. Bize küçük de olsa biraz zaman tanısınlar. İnanıyorum ki kendilerini çok mutlu edecek takım yapıyoruz. Gelir kazandıracak genç oyuncuları da takıma kazandırdık. Bundan dolayı başkanlarımız işi sıkı tutuyor aceleye getirmiyor. Çünkü hata şansımız yok.”