“Hiçbir tahsisimiz rövanşist<br>anlayışla gerçekleştirilmiyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Hiçbir tahsisimiz rövanşist
anlayışla gerçekleştirilmiyor”

Akdeniz Belediyesi Meclis toplantısında önceki dönem Mersin Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen ilçedeki bazı taşınmazların tahsisinin iptali görüşüldü. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, “Akdeniz Belediyesi’nin mümkün mertebe kendi taşınmazlarını kendisinin kullanması, yapamadığı noktada da diğer kurum ve kuruluşlarla ortaklaşma iradesine girmesi ve daha da önemlisi yapılan tahsislerin takibinin yapılması bizim için önemlidir. Hiçbir tahsisimiz sırf bir rövanşist anlayışla gerçekleştirilmiyor” dedi.

“Hiçbir tahsisimiz rövanşist<br>anlayışla gerçekleştirilmiyor”


ELVAN KONUK

Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız yönetiminde gerçekleştirildi. Önceki dönem Mersin Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen belediye ait bazı taşınmazların tahsislerinin iptalleri ile ilgili maddeler oy çokluğuyla kabul edildi.

Akdeniz Belediyesi’nin 857 milyon liralık ciddi bir borç yükü altında olduğuna dikkat çeken Eş Başkan Sarıyıldız, “Belediyemize gelen alacak talepleri, vergi ve harçlar ortadayken ve son yapılan Cumhurbaşkanlığı açıklamasından sonra kamu kesintilerinin kaynağından yapılacağı açıklamasından sonra İller Bankası’ndan gelen gelirimiz de büyük oranda kesintiye uğradı.  Bir yandan alacaklı müteahhit firmalar, resmi kurum ve kuruluşlar alacaklarını talep ederken bir yandan maaş ödemelerini bile karşılayamayacak İller Bankası gelirlerimizin bizim kısa belki de orta vadede zorlanmamıza neden olacak. Biz bu kapsamda gönlümüz elvermese bile bazı özellikle de belediyemizin, halkımızın bir değeri olarak gördüğü taşınmazları yine halkın yararına kullanılacak şekilde borçları da önümüzden artık engel olarak kaldırıp hizmetlere ve faaliyetlere odaklanacak şekilde satışı konusunu meclise getirmiş bulunmakta” dedi.

 

“ÖNCEKİ DÖNEM YAPILAN BAZI TAHSİSLER AMACI DIŞINDA KULLANILDIĞI İÇİN İPTAL EDECEĞİZ”

 

Önceki belediye yönetiminde alınan tahsis kararlarının gereğinin tam olarak yerine getirilmediğini söyleyen Sarıyıldız, “Akdeniz Belediyesi’nin mümkün mertebe kendi taşınmazlarını kendisinin kullanması, yapamadığı noktada da diğer kurum ve kuruluşlarla ortaklaşma iradesine girmesi ve daha da önemlisi yapılan tahsislerin takibinin yapılması bizim için önemlidir.

Önceki dönem yapılan bazı tahsislerin amacı dışında kullanıldığını ya da hiç amacı dışında uygun inşa edilmediğini gördüğümüzden tahsislerini de iptal edeceğiz. Etmek için de meclis gündemine öneri olarak sunduk. Temennimiz odur ki bütün meclis halkın yararını göz önüne alarak mümkün mertebe oy birliğiyle kararların Akdeniz’de yaşayacak insanların yararına olacak şekilde kullanırlar” ifadelerini kullandı.

 

“BAKANLIK YARIN HİZMET ALIM NOKTASINDA DEVREYE GİRSİN BİZ NEDEN BUNUN KARŞISINDA DURALIM?”

 

Özgürlük Mahallesi’ndeki belediyeye ait taşınmazın, gençlik ve spor merkezi yapılmak üzere Mersin Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına tahsis edilmesini içeren kararın iptali maddesiyle ilgili konuşan Sarıyıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bakanlık da bizim bakanlığımız, Valilik de bizim valiliğimiz, Kaymakamlık da bizim kaymakamlığımız, Belediye de bizim de belediyemiz. Hizmet alma noktasında da mülki idarenin muhattabiyeti konusunda da Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşları eşittir. Akdeniz’de hizmet alan halk aynı halk, belediye hizmet binası aynı hizmet binası, meclis üyelerimiz aynı meclis üyelerimiz. Ama bir önceki yönetimde bir arada bulunmaktan çekinmeyen mülki idare amirlerinin yeni yönetimle bir araya gelmemesi en başta kendi görevlerinin gerekliliğini yerine getirmemektir arkadaşlar. Burada bir siyasi parti ismi zikretmiyorum. Biz kendimiz bile şu anda divan işlerini yürütürken particilik yapmamaya dikkat ediyoruz. Çünkü burada bulunan her arkadaş Akdeniz’de yaşayan herkesin temsiliyetinin olduğunu bilmeli. Particilik ayrıştırma dili bizim yapabileceğimiz bir tarz olmamalı. Amaç Akdeniz’de yaşayan çocuklarımızın gençlerin, kadınların, emekçilerin hizmet alması. Belediyelerin varoluş alanı zaten bu. Düşünebiliyor musun mülki idare amiri yeni yönetimin randevu talebini kabul etmiyor. Ben şunu beklerdim, yeni yönetim başa gelir gelmez valiliğimizin hayırlı olsun çelengi yollamasını beklerdim. Hemen ardından bir teşekkür iade-i ziyaretine gitmek isterdik. Bundan daha doğal bir şey olabilir mi? Valilik aynı valilik, kaymakamlık aynı kaymakamlık, isimler bile değişmemiş yeni atamalar bile yapılmamış, sırf yönetim değişmedi diye yeni bir uygulama doğru değildir. Hukuki değildir. Bizim de halen bu yanlıştan dönülmesi konusunda ısrarımız mevcut. Valiliğimizle, kaymakamlığımızla bir araya gelmeli kentin sorunlarını çözmemiz lazım. Bu konudaki yaklaşımlarımız ortak irademizle net olması lazım.

2 yıldan fazla süredir orada meczup bir binanın var olması, bu yerin halka hizmet noktasında yararlı olmaması ve derhal hizmete açılması bilinciyle bu tasarrufu gündeme getirdik. Bakanlık yarın hizmet alım noktasında devreye girsin biz neden bunun karşısında duralım arkadaşlar. Hiçbir tahsisimiz sırf bir rövanşist anlayışla gerçekleştirilmiyor. Biz bu anlayışın karşısında burada bulunuyoruz.”

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından CHP’li Meclis Üyesi Gazi Karayiğit’in eğitim bildirisini okuması üzerine AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri salonu terk etti.