“Toroslar’ın her bir sokağı festival sokağı olacak” | Güney Gazetesi Mersin

“Toroslar’ın her bir sokağı festival sokağı olacak”

Toroslar Belediyesi Dünya Barış Gününde renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Toroslar barışın, kardeşliğin, dayanışmanın kenti. Bundan sonra Toroslar’ın her bir sokağı gençlerimiz ve çocuklarımız için festival sokakları olacak. Çünkü Toroslar halkı bunu hak ediyor” dedi.

“Toroslar’ın her bir sokağı festival sokağı olacak”


Toroslar Belediyesinin Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlediği festivalde farklı renkler, farklı kültürler buluştu hem yetişkinler hem çocuklar konserlerle, çeşitli etkinliklerle eğlenceli anlar yaşadı.

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri Toroslar'da coşkuyla gerçekleşti. Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Çağdaşkent Mahallesi’nde Toroslar Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve 3 Ocak Parkı’na kadar süren kortej yürüyüşünün ardından vatandaşlarla birlikte etkinliklere eşlik etti.  

Çocuklarıyla birlikte etkinlik alanını dolduran aileler keyifli bir gün geçirirken, Toroslar Çocuk Festivali'nin açılışı da renkli görüntülere sahne oldu.

“Barış için şimdi beraberlik zamanı” sloganıyla düzenlenen ve 3 adet farklı parkurun yer aldığı etkinliklerde çocuklar için yüz boyaması, baloncuk partisi, öğretici ve geliştirici oyunlar, aileler ve gençler için özel oyunlar, yarışmalar, sosyal medya fotoğraf alanları gibi birçok aktivite yapıldı.

Roman Folklor Ekibinin ve Hacivat Karagöz gösterileri ile şenlenen festival alanında hem çocuklar hem büyükler doyasıya eğlendi.

Geceye kadar süren kutlamalar, Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu, Berna Aytar ve Kadir Çat konserleriyle son buldu. 

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da festivalin kortej yürüyüşüne katıldı ve kortej yürüyüşü sonunda yurttaşlara seslendi.

“Barış her birimizin çocuklarımıza bırakacağı yegane miras” diyen Başkan Yıldız, “Eğer çocuklarımıza barışı miras bırakamıyorsak bıraktığımız mirasların her biri nafile. Eğer barış içinde, huzur içinde, kardeşlik içinde değilsek geleceğimize ne bırakıyorsak bırakalım nafile. Her birimizin kendi çocukları için, çocuklarımız için barış konusunda yeteri kadar hassasiyet göstermemiz lazım, ısrarcı, inatçı olmamız lazım. Çünkü biz biliyoruz ki en kötü barış anı bile en iyi kavga anından daha iyidir ve çok daha geliştiricidir” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserleri de yurttaşlarla birlikte izledi. Konser öncesi yurttaşlara seslenen Başkan Yıldız, “Burası Toroslar, Toroslar barışın kenti. Bu ülkede hangi dil konuşuluyorsa, Toroslar’da o dil konuşuluyor. Bu ülkede hangi dine, hangi mezhebe, hangi meşrebe inanılıyorsa o mezhebe, o dine, o meşrebe Toroslar’da inanılıyor. Dolayısıyla Toroslar’da hiçbir yurttaş, diğerine oradan kalk diğer tarafa otur demiyor. Toroslar barışın kenti, kardeşliğin kenti, dayanışmanın kenti. Günlük yaşamımızda, her anımızda, her saniyemizde bunu örmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

1 Nisan’dan itibaren Toroslar’da başka bir takvimin çalışmaya, başka bir saatin işlemeye başladığına değinen Başkan Yıldız, “İşte o saat ve o takvim, barışın, kardeşliğin, dayanışmanın takvimi. Yaşamı kendimize zehir etmenin bir anlamı yok. Her birimiz barışa inanacağız ve barış yolunda elimizden gelen her şeyi yapacağız. Belki bugüne kadar siyasetçiler bunu beceremedi, belki biz de beceremedik bu işi. İşte bu anı mimliyelim, Bundan sonra kentimiz başta olmak üzere, Toroslarımız başta olmak üzere dayanışma, kardeşlik ve barış içinde yaşamımızı sürdürelim. Sürdüreceğiz de zaten. Bundan sonra Toroslar’ın her bir sokağı festival sokağı olacak, Toroslar’ın her bir sokağı gençlerimiz ve çocuklarımız için festival sokakları olacak. Çünkü Toroslar halkı bunu hak ediyor” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)