Şampiyona coşkulu karşılama | Güney Gazetesi Mersin

Şampiyona coşkulu karşılama

Milli gururumuz Muhammet Khalvandi yurda döndü

Şampiyona coşkulu karşılama


 

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda ülkemize Gümüş Madalya kazandıran Mersin'in Gururu Muhammet Khalvandi coşkuyla karşılandı.

Paris 2024 Paralimpik Oyunlarını F57 Cirit Atma branşında 49.97 atarak gümüş madalya ile tamamlayarak Türkiye’yi gururlandıran Mersinli sporcu Muhammet Khalvandi ve kurum Antrenörümüz Zübeyde Yıldız Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz tarafından Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda karşılandı.

Karşılanmaktan duyduduğu memnuniyeti dile getiren milli sporcu Muhammet Khalvandi, "Öncelikle yeni Müdürümüz Goksu Öz'e, Osman Yıldızbakan ve Vedat Akyar müdürlerim ile Zübeyde hocama çok teşekkür ediyorum. İki yıldır Zübeyde hocamla beraber çok çalıştık. Her gün antrenman yapıyoruz. Bu gece bizi karşılamaya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum. Çok şükür ki ülkem için madalya getirdim. Buraya gelen tüm arkadaşlara herkese çok teşekkür ederim." İfadelerini kullandı. 

 

 

Başarılı sporcu Muhammet Khalvandi'nin Antrenörü Zübeyde Yıldız ise, "TRT'nin canlı yayınında

Mersinlilerin neden bu kadar sevgi gösterdiği ve bu sevgi yoğunluğunun nedeni sorulmuştu. İşte kanıtı bu. Tüm Mersin arkamızdaydı. Buraya gelmemizde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Adını olimpiyat tarihine yazdıran Muhammet ile gurur duyduklarını belirten Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz ise şunları söyledi: "Mersin Spor camiası ve Türkiye olarak sizlerle gurur duyduk. Gönül isterdi ki altın madalya olsun, ancak Muhammet'in yaşatmış olduğu gurur hepimizin göğsünü kabarttı. İnşallah yeni Muhammetler ülkemizi temsil edecek tüm sporcularımız için gece gündüz demeden gayret göstereceğiz ve çalışacağız.Bizlere bu gururu yaşattığınız için tekrar tekrar tebrik ve teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varsınız."