Toroslar, SGK borçlarına karşılık arsa verecek | Güney Gazetesi Mersin

Toroslar, SGK borçlarına karşılık arsa verecek

Toroslar Belediye Meclisi, mülkiyeti belediyeye ait olan 3 ayrı arazinin kamu kurum ve kuruluşlarına borç karşılığı devri ya da kat karşılığı inşaat sözleşmesiyle satışı konusunda Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’a yetki verdi.  Yıldız, Yunus Emre Kültür Merkezi güneyindeki yaklaşık 100 milyon lira değerindeki araziyi kat karşılığı anlaşmayla satmayı düşündüklerini belirterek “O zaman arazimizin değeri 100 milyon değil, 400 milyon olur” dedi.

Toroslar, SGK borçlarına karşılık arsa verecek


İLKAY ADALIOĞLU
Toroslar Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız yönetiminde yapıldı.

Toplantıda, Toroslar Belediyesine ait eğitim öğretimi destekleme kurs merkezinin aynı amaçla kullanılmak üzere Mersin Büyükşehir Belediyesine devri görüşüldü. MHP grubu teklife itiraz etti.

Toroslar Belediye Başkanı Yıldız, “Mersin Büyükşehir Belediyesinin dershanesi Mersin’deki en güçlü dershanelerden birisi. Bu alandaki çalışmamızı müşterek hale getirelim dedik. Çünkü kendi imkanlarımızla bizim dershaneyi yürütemeyeceğimizi gördük. Oraya ciddi yatırımlar yapılmış, ciddi paralar harcanmış ama aldığımız sonuç iyi değil. Meselemiz, Toroslar ilçesinde yaşayan gençlerin nitelikli eğitim alması. Toroslar’ı betimleyen şey yoksulluk ve yoksunluk. Toroslar’da yaşayan gençlerimizin en az başka mahallelerde yaşayanlar kadar kaliteli eğitim alma, kaliteli okullarda okuma hakkının olduğunu düşünüyorum. Toroslar ilçesindeki gençlerimiz kaliteli eğitim alsınlar, kaliteli okullar kazansınlar. Bunun dışında amacımız yok.  Yer tahsisi yapıldığında bu merkezdeki öğrencilerin yüzde 100’ü Toroslar’da yaşayan arkadaşlarımız, öğrencilerimiz olacak” dedi.

Madde üzerinde yapılan görüşmelerin ardından teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

 

“100 MİLYONLUK ARAZİ İMALAT YAPILIRSA 400 MİLYON OLUR”

 

Toroslar Belediye Meclisinde mülkiyeti belediyeye ait 3 ayrı arsanın kamu kurum ve kuruluşlarına borç karşılığı devri ya da kat karşılığı inşaat sözleşmesiyle satışı konusunda Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’a yetki verilmesi teklifi de görüşüldü.

Başkan Yıldız, “Özellikle SGK borçlarının kapatılması için elimizdeki mülklerden birinin buraya devri ya da takas edilmesi için onlarla bir anlaşma yapılması için oluşturulmuş bir gündem maddesiydi. Yine kültür merkezi yanındaki alanın belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere kaynak yaratmak için değerlendirilmesi konusunda bir gündem maddesi. Toroslar Belediyesinin hareket edebilir, hizmet edebilir, borçlarını ödeyebilir bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bizim merkezden gelen payımız işçi ve memur maaşlarına gidiyor. Öyle ki ihalesi bitmiş, süresi dolmuş, ödemesi yapılması gereken borçlar var. Topladığımızda şu an bizim 350 milyon lira borcumuz var devlet borçları hariç. Biz de elimizdeki mülkleri eski yönetimde olduğu gibi har vurup harman savurmayalım. Rasyonel kullanalım. Kültür merkezinin güneyindeki arazimizin değeri 100 milyon lira civarında. Bunu satsak borcumuzun birini kapatırız, biri kalır. Sorun devam edecek. Ama o arsa üzerine bir imalat yaptırabilirsek kat karşılığında. Bir alışveriş merkezi ve ofis kent gibi bir şey kurdurabilirsek mülkümüzün değeri 400 milyon lira olacak. 300 milyon lira Toroslar halkının cebini mi delmiş? Niye biz 400 milyon lira olması muhtemel bir yeri neden 100 milyona verelim? Burayı alacak arkadaş babasının hayrına almayacak, o da bir şey yapacak. Kâr elde edecek. Biz de diyoruz ki eğer bir kâr oluşacaksa bunu yapan arkadaşlar bu kârı Toroslar halkıyla paylaşsın. Belediyecilik değer, kâr yaratmak değil mi? Bu kâr üç beş müteahhit için mi kullanacaksınız, Toroslar halkı için mi kullanacaksınız? Benim kriterim bu. Benim kırmızı çizgim, mavi boyam bundan ibarettir” ifadelerini kullandı.

Teklif oy çokluğuyla kabul edildi ve Başkan Yıldız’a yetki verildi.