Geçici hayvan bakımevi için bağış kampanyası | Güney Gazetesi Mersin

Geçici hayvan bakımevi için bağış kampanyası

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Eylül ayı olağan meclis toplantısında, Sokak Hayvanları Yasası kapsamında istifleme değil, uzun vadeli sürdürülebilir bir rehabilitasyon modeli oluşturmak istediğini belirtti.  Boltaç, Tarsusluları Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne şartlı bağışta bulunmaya çağırdı.

Geçici hayvan bakımevi için bağış kampanyası


Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye müdürlüklerinden ve komisyondan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı. Tarsus Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı kreşlerde aylık bin 440 TL olan ücretlerin, değişen ülke şartlarından dolayı Kreş ve Gündüz Bakımevi hizmetlerini karşılamaya yeterli olmamasından dolayı aylık ücretin 4 bin TL olarak belirlenmesi ve Tarsus Belediyesi tarafından hizmete sunulan 2 adet düğün salonunun işletmesinde yapılacak bir düğün ücretinin KDV dahil 7 bin 500 TL olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 Ayrıca Mecliste, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi şartlı bağış adında banka hesabının açılması, bu hesaba yapılacak tüm bağışların kabul edilmesi ve yapılacak tüm işlemlerle ilgili belediye başkanına yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

 

“BÜTÜN PAYDAŞLARI DAVET EDİYOR VE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM”

 

Başkan Boltaç “Uzun bir süreden beridir bir çalışma yapıyoruz. Biliyorsunuz yeni bir yasa çıktı. Bu yasa belediyeye bazı sorumluluklar veriyor. Bizde hayvanlarımızı korumakla mükellefiz. Onlarda Allah’ın yarattığı bir canlı. Dolayısıyla bizde her canlının belediye başkanı olacağımızı her zaman söyledik. Ben uzun vadeli sürdürülebilir bir rehabilitasyon modeli oluşturmak istiyorum. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmasını gerekiyor. Bu süreci el birliğiyle çözmek istiyoruz. Bütün paydaşları davet ediyor ve çağrıda bulunuyorum.” dedi.

 

“HAYVAN KAPASİTEMİZİ YAKLAŞIK BİN 500’E KADAR ÇIKARTABİLİRİZ”

 

Büyük bir kapasite alanının olduğunu kaydeden Başkan Boltaç, “İlk etapta 500 hayvanımızı barındırabileceğimiz bir proje çalıştık. Ama imkanımız olduğu sürece ve senelere yaydığımız zaman bu 31 dönümlük alanda hayvan kapasitemizi yaklaşık bin 500’e kadar çıkartabiliriz. Bu anlamda genişleme alanlarımızda mevcut.  Biz bunu yaparken patili dostlarımıza sürdürülebilir bir barınak ön görüyoruz. Ortak kullanım alanlarımız var. Bunların içinde giriş alanı, resepsiyon ve bekleme salonları, personel ve yönetim alanları, personelin dinlenme alanları, ofisleri ve depolama alanları, veteriner ve sağlık alanları, muayene odası, ameliyathane odası, ilaç ve ekipman odaları olacak.” şeklinde konuştu.

 

“KENTE UZUN VADELİ REHABİLİTASYON MODELİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

 

Boltaç “Mevcuttaki ameliyathanemiz çok uygun değil. Köpek barınma alanlarımızda dostlarımızın bireysel ve grup olarak durabilecekleri alanlar olacak. Yavru ve karantina bölümü olarak ayrılacak. Aynı zamanda temizlik ve bakım alanları, yıkama alanı, çamaşırhane ve atık yönetimi, yemek hazırlık ve depolama alanları yer alacak. Bunlar küçük portatif alan olacak. Sirkülasyon ve bağlantı olacak. Ben burayı vatandaşlarında çocuklarıyla gelip orada vakit geçirmesini, dostlarımızı sahiplenmesini istiyorum. Biz patili dostlarımız için istifleme değil, kente uzun vadeli rehabilitasyon modeli oluşturmak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)