Mersin Üniversitesi öğrenci<br>memnuniyetinde 27.sırada | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Üniversitesi öğrenci
memnuniyetinde 27.sırada

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA-2024), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) istatistiklerine bağlı olarak 2023-2024 öğretim yılında lisans öğrencisi bulunan 126’sı devlet 74’ü vakıf olmak üzere toplamda 200 üniversitenin öğrencileri üzerinde gerçekleştirdiği ve üniversiteleri öğrencilerinin tatminkârlık düzeylerine göre sıralamayı amaçladığı çalışmanın sonuçlarını yayımladı.

Mersin Üniversitesi öğrenci<br>memnuniyetinde 27.sırada


Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen ve öğrenci memnuniyetlerinin ölçüldüğü araştırma raporunda Mersin Üniversitesi “Genel Memnuniyet Sıralaması” göstergesinde bir önceki yıla göre 10 basamak yükselerek tüm üniversiteler arasında 48. sırada, devlet üniversiteleri arasında ise yine bir önceki yıla göre 12 basamak yükselerek 27. sırada yer aldı.

Mersin Üniversitesi diğer gösterge kategorileri olan “Akademik Destek ve İlgi Sıralaması” göstergesinde 34. sırada, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması” göstergesinde 28. sırada, “Öğrenme İmkânları ve Kaynaklarının Zenginliği Sıralaması” göstergesinde 27. sırada, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği Sıralaması” göstergesinde ise 33. sırada yer aldı.

Mersin Üniversitesinin öğrenci memnuniyet sıralamasındaki yükselişinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ve bu sonucun hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini gösterdiğini belirten Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Tüm çalışmalarımızı öğrenci odaklı bir yaklaşımla sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin eğitimleri en kaliteli şekilde almalarını sağlamak için var gücümüzle çalışıyor, onlarla güçlü bağlar kuruyoruz. Kampüsümüzde, yemekhanemizde ve kütüphanemizde sürekli öğrencilerle birlikteyiz. Onların geri bildirimleri bizler için çok önemli. Üniversitemizin yeşil ve doğa dostu kampüsü, nitelikli akademik kadrosu ile zengin kültürel ve sosyal etkinlik imkânları da öğrencilerimizin memnuniyet oranını artıran diğer etmenler. Bu oranı daha da yukarıya çekmek için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)