“Mut Sebze ve Toptancı Hali ile<br>ilgili tahsis sürecini tamamlayın” | Güney Gazetesi Mersin

“Mut Sebze ve Toptancı Hali ile
ilgili tahsis sürecini tamamlayın”

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mut Sebze ve Toptancı Hali ile ilgili tahsis işlemlerinin bir türlü yapılmamasını TBMM gündemine getirdi. Ekmen, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çağrıda bulunarak, “Bu alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait olduğu için tahsis yazısı aylardır Ankara’da bekliyor. Sayın Murat Kurum lütfen ‘Bu belediye muhalefet belediyesidir’ diye düşünmeyiniz. Bu alanın tahsis sürecini tamamlayınız ki burada bir hal inşa edilsin. Bu hal Mut ve Gülnarlı çiftçimizin kazancını ciddi şekilde arttıracak” dedi. 

“Mut Sebze ve Toptancı Hali ile<br>ilgili tahsis sürecini tamamlayın”


Mersin’in Mut ve Gülnar ilçelerinde çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Mut Toptancı Hali'nin yetersiz kaldığını ve yeni bir hal ihtiyacının acil olduğunu gündeme taşıdı. Ekmen, Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz ve yönetimini ziyareti sonrası düzenlediği basın toplantısında, “Mut’ta yarım aksak bir toptancı hali olduğunu” dile getirdi.

Mut Hali ile ilgili tahsis işlemlerinin derhal yapılması gerektiğini kaydeden Ekmen, şunları söyledi:

 “Mut ve Gülnar havzası bir arada düşünülmeli. Bugün itibariyle Türkiye'nin sofralık kaysısını Nisan-Mayıs aylarından Mut karşılıyor. Ama Mut’lu çiftçi doğru düzgün bir hal olmadığı için ürününü tüccara vadeyle satıyor. Birçok ürün peşin satılıyor ama kayısı 3-5-6 ay vadeyle satılıyor. Burada zaten yarım aksak bir hal var. Ancak bu hali yeniden yıkıp inşa etmemiz lazım. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yeni hal projesine hazır olduğunu söylüyor. Ancak bu alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait olduğu için tahsis yazısı aylardır Ankara'da bekliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'a sesleniyoruz. Sayın Bakan lütfen bu belediye muhalefet belediyesidir diye düşünmeyiniz. Bu alanın tahsis sürecini tamamlayınız ki burada bir hal inşa edilsin. Sebze ve Toptancı Hali ile Mut ve Gülnarlı çiftçimiz daha ciddi kazanç elde edecek.”

AKĞ MKYK Üyesi Mustafa Seven’e de seslenen Ekmen, “Memleketiniz Mut’un meyve sebze halinin arazi tahsisini yakından takip ettiğinizi zannediyorum. Siz de bu süreci destekleyin ve bu tahsisat bir an önce bitsin” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)