“O sene bu sene” | Güney Gazetesi Mersin

“O sene bu sene”

ÇBK Mersin’in yeni yabancıları Yvonne Anderson, Iliana Rupert ve Marine Fauthoux GÜNEY’e konuştu, Türkiye ve Avrupa şampiyonu olmak istediklerini duyurdu

“O sene bu sene”


 

HASAN KÜÇÜK

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ve Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden ÇBK Mersin’de yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Geçen ay Türk oyuncularla başlayan çalışmalara yabancı oyuncularda katılmaya başladı. Eurolig ekibi Girona’dan transfer edilen Regan Magaratiy, Bologna’dan Iliana Baida Rupert, Asvel Feminin’den Marine Fauthoux, Fenerbahçe’den transfer edilen Yvonne Anderson ile geçen yıl da takımda bulunan Maria Araujo Turuncu Siyahlı ekibe katıldı. Ayrıca Türk oyuncular Asena Yalçın, Derin Yaya, Sinem Ataş, Şuğranur Sönmez, İlayda Güner, Şevval İlayda Akalın ve Ayşenaz Harma’dan oluşan ÇBK kadrosu çalışmalarını İspanyol Başantrenör Víctor Lapeña yönetiminde sürdürüyor. Sarı Siyahlılar devam eden çalışmalar kapsamında cuma ve pazar günü saat 14.00’te İlkem Yapı Tarsus ile Servet Tazegül Spor Salonu’nda hazırlık maçları oynayacak.

Çalışmalara katılan ÇBK’nın yabancı yıldızlarından Yvonne Anderson, Iliana Baida Rupert ve Marine Fauthoux ÇBK Mersin Kulübü ve hedeflerini GÜNEY’e anlattı:

 

 

YVONNE ANDERSON: ŞAMPİYONLUKLAR KAZANMAK İÇİN GELDİM

“ÇBK Mersin birinci sınıf kalitede bir kulüp. Burada kendimizi değerli hissediyoruz. Başarı yolunda bütün istediklerimiz yerine geliyor. Bütün fedakarlıklar yapılıyor. Her oyuncu böyle bir kulüpte oynama şansı bulamaz. Ben böyle bir fırsat bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Mersin’e geldiğim için çok mutluyum. ÇBK Mersin olarak hedefimiz bütün kupaları kazanmak. ÇBK geçen yıl Euorolig ve Süper Lig şampiyonluğu hedefine ulaşamadı. Bu yıl bu hedeflere ulaşmak için çok çalışacak. Hedefimiz yolunda maçları tek tek kazanacağız.”

 

 

MARİNE FAUTHOUX: DÜNYADA BÖYLE BİR TESİS YOK

“Böyle bir tesis hiçbir Avrupa takımında belki dünyada yok. Böyle bir tesiste bulunmanın mutluluğu ve sevincini yaşıyoruz. Bizim için burada bulunmak inanılmaz bir şey. Mersin’e daha bir maç için gelmiştim ama gezme fırsatımız olmamıştı. ÇBK tesislerini ve kenti gezememiştik. Ben hangi takımda oynarsam oynayayım bütün kupaları kazanmak istiyorum. ÇBK’da bütün hedeflere ulaşmak istiyorum. Türkiye ve Eurolig şampiyonluğu kazanmak istiyoruz.”

 

 

 

ILIANA BAİDA RUPERT: EUROLİG ŞAMPİYONLUĞU İÇİN POTANSİYEL VAR 

“Avrupa’nın hiçbir ülkesinde böyle bir tesis yok. Ben daha önce WNBA’de de oynadım. Orada da böyle bir tesis görmedim. Bütün oyuncuların sağlığı konforu için her şey düşünülmüş. Şehir olarak Mersin’i daha gezemedik ama Marina’yı gezdik. Güzel ve tatlı bir şehre benziyor. İlk hedef olarak Eurolig şampiyonluğunu kazanmak için Mersin’e geldim. ÇBK Mersin son yıllarda final four oynayarak kendini tanıttı ve geliştirdi. Eurolig’i kazanmak için çok büyük potansiyeli var. Bu yolda hedefleri olduğu için burayı seçtim. Transfer döneminde koç ile görüştüğümde buraya geliyorsanız her şeyi kazanmak için geleceksiniz demişti. Bu yönde hocaya sözümüz oldu. Bu nedenle bütün kupaları kazanacağız.”