Temiz üretim konusunda destek programı açıklandı | Güney Gazetesi Mersin

Temiz üretim konusunda destek programı açıklandı

Çukurova Kalkınma Ajansı’nın, Çukurova bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerin, temiz üretim konularında kurumsal kapasitelerini arttırmasına katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü Üreten Şehirler Temiz Üretim Tematik Teknik Destek Programı ilan edildi.  

Temiz üretim konusunda destek programı açıklandı


Program, Adana ve Mersin de, gıda, içecek, tekstil, metal ve makine imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik uygulanacak. Programın öncelik alanı, firmaların temiz üretim etüt çalışmalarını gerçekleştirmesi olacak. Bu program kapsamında, destek almaya hak kazanan işletmelere yönelik TUBİTAK-MAM iş birliği ile eğitim verilmesi, detaylı temiz üretim etüdü raporlarının hazırlanması ve ISO 14064- 1 Standardına göre sınıf 1 ve 2 kapsamında karbon ayak izi hesaplamalarının gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Program için tahsis edilen kaynak 6 milyon TL.

Söz konusu programa ilişkin başvurular, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden alınacak. Programa yıl boyunca başvuru yapılabilecek olup programın kapanış tarihi 24 Aralık 2024 saat 23.59'dur. Programla ilgili başvuru rehberine ulaşmak isteyenler ajans internet sitesini ziyaret edebilir. (İHA)