Gel, gör, sahiplen | Güney Gazetesi Mersin

Gel, gör, sahiplen

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde patili dostlar için hizmet veren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Mersin’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ağırladı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde yapılan ve ağırlıklı olarak kadın dernekleri temsilcilerinin yer aldığı ziyarette katılımcılar, kedi ve köpek padoklarını gezdi.

Gel, gör, sahiplen


Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın kadın dernekleri ile her pazartesi gerçekleştirdiği toplantılarda yapılan talep üzerine gerçekleşen ziyarette ağırlıklı olarak kadın dernekleri yer aldı. KA.DER, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Mezitli Kent Konseyi, Akdeniz Rotary Kulübü ve Akdeniz Sanat Kolektifi temsilerinin yer aldığı ziyarette, bireysel katılımlar da vardı.

Bakımevi’nde görevli veteriner hekim ve bakım personeli eşliğinde kedi ve köpek padoklarını gezen katılımcılar, genel işleyiş ve bakım hizmetleri hakkında detaylı bilgi aldı. Patili dostlarla da ilgilenen, seven katılımcılar Mersin’de yaşayan hayvanseverlerin Bakımevi’ni mutlaka görmesi gerektiğini belirtti. Kedi ve köpeklerin oldukça iyi şartlarda bakıldığını gördüklerini ifade eden katılımcılar, görevli personelin, tüm kedi ve köpeklerle arasındaki bağın güçlü olduğunu da vurguladı. 

 

“TALEP KADIN DERNEKLERİNDEN GELDİ”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürü Hava Güngeç, 1 yılı aşkın süredir kadın dernekleriyle bir araya geldiklerini, başta kadın ve çocuk olmak üzere birçok konuda fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Güngeç, “Kadın derneklerimizden gelen talep üzerine Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizdeki can dostlarımızı ziyarete geldik. Onların bakımları, beslenmeleri, sahiplendirilmeleri gibi konularda bilgiler edindik. Ben bir hayvansever olarak ve hayvan besleyen birisi olarak burayı gördüm, ben bile bu kadar güzel bakamıyorum diyebilirim” dedi.

 

 “BÜTÜN DERNEKLERE, KURULUŞLARA, HALKIMIZA KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK”

 

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Sorumlu Veteriner Hekim Ömer Benli, kadın derneklerinin Kaşlı Bakımevi ziyareti sırasında kendilerine eşlik edip tüm merak edilen soruları yanıtladıklarını anlatarak, “Başkanımızın anlattığı gibi bu sahiplendirme projesi ile ilgili bilgiler verdik. Hepsinin hoşuna gitti. Bütün soruları cevapladık, mutlu bir şekilde ayrıldılar. Herhangi bir sıkıntı görmediler. Bugün kadın derneklerini ağırladığımız gibi bütün derneklere, kuruluşlara, halkımıza kapımız her zaman açık, gelip ziyaret edebilirler. Tamamen şeffaf bir şekilde hizmet veriyoruz” diye konuştu.

 

 “HERKES MUHAKKAK GELİP GÖRMELİ”

 

Akdeniz Rotary Kulübü’nden Halise Özyamanoğlu,  “Öncelikle ben gelmiş olmaktan dolayı çok mutluyum. Şu an gördüğüm harika bir şey, çok güzel. Hatta daha da genişleyecekmiş, bunu duyduğuma da çok sevindim. Çok sağlıklı, çok güzel buldum” dedi. Kısa süre önce başlayan Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir’den kampanyasının da önemli olduğunu söyleyen Yamanoğlu, bu kapsamda Bakımevi’nin daha çok ziyaret edilmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Bu proje çok faydalı. Hem destek hem de sahiplenme anlamında buranın çok tanıtılması lazım. İnsanlara şunu söylüyorum; muhakkak gelin, görün. Çok güzel, harika. Teşekkürler Vahap Seçer, teşekkürler Büyükşehir belediyesi” diye konuştu.

Mezitli Kent Konseyi KETEM Başkanı Fatma Sibel Çetin, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ni daha önce de ziyaret ettiğini ifade ederek, “Beş yıldızlı otel gibi buldum. Vahap Başkanıma tekrar teşekkür ediyoruz. Hayvanların bu şekilde korunmasını çok güzel buldum” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)


  Gel, gör, sahiplen