Mersinli firmalar e-ticaret olanaklarını inceledi | Güney Gazetesi Mersin

Mersinli firmalar e-ticaret olanaklarını inceledi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Ticaret Bakanlığı himayesinde, Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) tarafından organize edilen ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğiyle desteklenen İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi’ne katıldı. Organizasyonda küresel pazar liderleri, e-ticaret satıcıları, perakendeciler, distribütörler, entergatörlerle e-ihracat konsorsiyumları buluştu.

Mersinli firmalar e-ticaret olanaklarını inceledi


Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte genel nitelikli alım heyeti de düzenlendi. Bu kapsamda, Amazon, Ajio, Allegro, About You Se, Apparel Group, Digikala, eMag, Fashion Days, FlipKart, Fruugo, Joom, Jumia, JD Central, Kaufland, Myntra, Namshi, Noon, Nykaa Fashion Ltd, Otto, Ozon, Reliance, Shein, Shopee Sokoni Online (Africasokoni), Temu, Tmall, Walmart, Wayfair gibi 25'in üstünde bölgesel ve küresel nitelikteki pazaryerinden yaklaşık 100 kişilik bir alım heyeti, ihracatçı firmalarla ikili iş görüşmeleri yaptı.

Zirveye katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2022'de yaklaşık 2,17 milyar dolar olan e-ihracatın, 2023'te yüzde 131 artarak 5 milyar doları aştığını belirterek, "2024'ün sonuna kadar toplamda 8 milyar dolar e-ihracata ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Firmalara yardımcı olabilmek adına E-Kolay İhracat Platformu’nu kuracaklarını bildiren Bolat, bu platformla firmalara e-ihracat ve dijital pazarlama konusunda eksiklerini tamamlayabilecekleri kapsamlı bir bilgi kaynağı sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Daha çok Mersin firmasını e-ihracatla tanıştırmak istediklerini kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ise böylesi zirvelerin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, firmaların ticaretin dönüşümünü yakından takip edip e-ihracat stratejilerini oluşturmasının bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti. Ticaret Bakanlığı’nın e-ihracata yönelik mevzuatını hazırladığını, bu konuda çeşitli destekler verildiğini kaydeden Çakır, daha çok firmayı bu desteklerden yararlanmaya davet etti. (Haber Merkezi)