Deniz Ali, tedavisi için destek bekliyor | Güney Gazetesi Mersin

Deniz Ali, tedavisi için destek bekliyor

Mauro Icardı hayranı 10 yaşındaki Mersinli Deniz Ali Soydan, “DMD” olarak bilinen “Duchenne Musküler Distrofi Kas Hastalığı” tedavisi için destek bekliyor. Hayranı olduğu Icardı’den imzalı forma isteyen Deniz Ali’nin, tedavisinde yeni onay verilen ilaca ulaşabilmesi için maddi desteğe ihtiyacı var. Oğlunun tedavisi için yardım kampanyası başlatan öğretmen anne Sunay Soydan,

Deniz Ali, tedavisi için destek bekliyor


Mersin'de yaşayan Ozan-Sunay çiftinin 2 çocuğundan biri olan Deniz Ali'ye 2 yaşında iken nadir görülen bir genetik hastalık olan ve DMD olarak bilinen Duchenne Musküler Distrofi Kas Hastalığı teşhisi konuldu. Teşhisin konulduğu tarihte herhangi bir tedavisi olmayan hastalık için aile umutlarını hiç kaybetmedi. Bu süreçte arayışlarını sürdüren aile, üzerinde çalışmalar yürütülen ilaç tedavisiyle ilgili haziran ayında mutlu haber alınca umutlandı. Yapılan testler olumlu çıkınca tedavi sürecini başlatmak isteyen aile bu sefer maddi engele takıldı. Tedavi süreci için gereken paraya toplayabilmek için valilik onaylı kampanya başlatan öğretmen anne Sunay Soydan, oğlunun tedavi edilebilmesi için destek çağrısında bulundu.

 

HAYRANI OLDUĞU ICARDİ'DEN İMZALI FORMA İSTEDİ

 

Ailesinin tedavisi için mücadele ettiği Deniz Ali ise Galatasaray ve Mauro Icardi hayranı. Icardi'nin gol sonrası sevinç hareketini yapan Deniz Ali, 'Icardi seni çok seviyorum. Bana imzalı formanı ve bir top gönder. Seni Mersin'de bekliyoruz, Mersin'e gel. Senin hayranınım, seni çok seviyorum" dedi. (Haber Merkezi)