“Enişte” umut saçtı | Güney Gazetesi Mersin

“Enişte” umut saçtı

MSK’nın Türk kızıyla evli yeni transferi Olaseni taraftara seslendi: Harika bir sezon olacak

“Enişte” umut saçtı


HASAN KÜÇÜK

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Mersin Spor Kulübü (MSK) London Lions’tan transfer ettiği 1991 doğumlu, 2.10 m boyundaki Büyük Britanyalı oyuncu Gabriel Olaseni, transfer sürecini, Mersin’de günlerinin nasıl geçtiğini kulübün sosyal medya hesaplarına anlattı.

Ülkemizde daha önce Bursaspor, Büyükçekmece ve Darüşşafaka’da forma giyen Olaseni, “Geçen sezon Londra’da oynuyordum sezon erken bitti. Sonrasında bana güzel bir fırsatla geldiler. Ailemle konuşmak için biraz zaman istedim. Burasının benim için en uygun yer olduğunu karar verdim. Burada olduğumuz için çok heyecanlıyız” dedi.

 

“EŞİM TÜRK OLDUĞU İÇİN ENİŞTE DİYORLAR”

Eşi Türk olan ve bir bebekleri bulunan Olaseni kendisine enişte ve Gabe abi diye hitap edilmesini şu sözlerle değerlendirdi: “Daha önce de Türkiye’de oynadım. Çok fazla Türk takım arkadaşım oldu. En iyi arkadaşım diyebileceğim insanlar tarafından kucaklanmak çok güzel. Eşim ve oğlum Türk olduğu için enişte güzel bir lakap. Tekrar Türkiye’de olmak ve bu kültüre uyum sağlamak güzel.”

Şehirdeki ilk izleniminin çok güzel olduğunu anlatan Olaseni sözlerini şöyle sürdürdü: “Mersinliler çok sıcak çok dost canlısı. Burada kendimizi bir aile gibi hissediyoruz. İnsanlar çok yardımsever. Özellikle hocamız ve personel başta olmak üzere herkes beni kucaklıyor. Kesinlikle doğru seçimi yaptım. Bu takım ile devam etmek için heyecanlıyım.  Mersin taraftarları için çalışıyoruz. Heyecanlı bir sezon olacak. Umarım bol galibiyet alırız ve sağlıklı kalırız. Taraftarlarımızdan maça gelip destek olmalarını istiyoruz. Harika bir yıl olacak.”