Mersin’e boykot mu var? | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’e boykot mu var?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz’ın gündeme getirdiği ‘Tarım Kredi Kooperatiflerinin Mersinli çiftçinin ürünlerini doğrudan alıp satmadığı’ iddiasıyla ilgili TBMM’de konuştu. Ekmen, “Mersinli çiftçi birçok ürünü tek başına üretiyor, rakibi yok ama Dört bini aşkın markete sahip Tarım Kredi Kooperatifi gelip Mersin’in çiftçisinden doğrudan ürün satın almıyor. Çiftçi tüccarın insafına terk ediliyor” dedi.

Mersin’e boykot mu var?


Mersin’in Gülnar, Mut, Aydıncık, Bozyazı, Anamur ilçelerinde incelemelerde bulunan ve Gülnar Mut Ziraat Odaları’nı ziyaret eden Ekmen, gezileri sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyerek sorunları gündeme taşıdı.

Ekmen’in gündeminde Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde “Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin, üyeleri dahil, Mersinli çiftçiden doğrudan ürün almamasına dair eleştirileri” yer aldı.

 

“ÇİFTÇİYİ TÜCCARIN İNSAFINA BIRAKMAYIN”

 

Ekmen, Mersin’in Türk tarımına katkısı ve belirli ürünlerde üretim birincisi bazı ürünlerde de rakipsiz olmasını hatırlatarak, Mersinli çiftçinin ürünlerini Tarım Kredi Kooperatiflerinin alıp satmamasına sert tepki gösterdi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’a çağrıda bulundu. Ekmen, “Mersinli çiftçinin ürünlerini dört binden fazla marketi olan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü alıp satmıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu konuda Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz'ın büyük bir mücadelesi var. Dört bini aşkın markete sahip Tarım Kredi Kooperatifi gelip Mersin'in çiftçisinden doğrudan ürün satın almıyor. Burada çiftçiyi tüccarın insafına, vicdanına yani zaman zaman insafsızlığına ve vicdansızlığına terk ediyor” ifadelerini kullandı.

Ekmen, geçtiğimiz yıl narenciyenin şu anda da şeftalinin maliyetine dahi satılamadığına dikkat çekerek, tarım Kredi kooperatifi marketlerinin satın alma yapması halinde bunun çiftçi lehine dengeleyici ve düzenleyici bir durum oluşturacağını ifade etti.  (Haber Merkezi)